Kapı Perdesi

umitcalisici

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Öncelikle selamlar
benim meganımda arka kapılarda bulunan perdelerimde geri bırakılınca geri cekilmememe gibi sorun yaptı bunu nasıl düzeltebilirim:soru:soru

Kapı döşemeleri sökülüp mekanızmanın temizlenmesi lazım.

hazır konu açılmışken benimde sağ arka kapının üst sert plastiği kırıldı :( plastik parça yapıştırılmıyor,başına gelipte çözümü bulan varsa yardım bekliyorum,çıkmacılarda bulamadım....

hazır konu açılmışken benimde sağ arka kapının üst sert plastiği kırıldı :( plastik parça yapıştırılmıyor,başına gelipte çözümü bulan varsa yardım bekliyorum,çıkmacılarda bulamadım....

aynı sorun bende de var dert var derman yok :)

Videoyu İzleyebilirsen Açiklamali Şekilde Anlatim Mevcut :eyv :eyv

Öncelikle selamlar
benim meganımda arka kapılarda bulunan perdelerimde geri bırakılınca geri cekilmememe gibi sorun yaptı bunu nasıl düzeltebilirim:soru:soru

kapının döşemesini söktüğünüzde üstte rulo halde perdeyi görürsünüz bir ucu yaylıdır ve o ucu kapıya sabitleyen tırnak kırılmıştır. yayı çevirerek kurun ve kapıdaki yerine oturtun ardından bir vida ile sabitleyin. sorununuz çözülecektir. zor bi yanı yok ama biraz zahmetli.

galiba perdenin üstündeki ince uzun plastikten bahsediyorsunuz. şöyle çözebilirsiniz yaklaşık 5cm lik çivinin başını kesin plastiği birleştirin sonra çiviyi pense ile tutup ateşte iyice ısıtın ve sonra plastiğin kırık yerini ortalayıp plastiğin içine gömün. ucuzluk pazarlarında iran yapıştırıcısı diye satılan 1 tl lik yapıştırıcı var ( iki tüp halince biri siyah biri beyaz karıştırıp sürülüyor). bu yapıştırıcı ile civi boyunca iyice sürün ama perdeyi kapatmayın açık kalsın yani sallansın :) bir gün böyle durduktan sonra taş gibi sert oluyor. yapıştırırken dikkat edin kuruyunca dönüş olmuyor !!!

galiba perdenin üstündeki ince uzun plastikten bahsediyorsunuz. şöyle çözebilirsiniz yaklaşık 5cm lik çivinin başını kesin plastiği birleştirin sonra çiviyi pense ile tutup ateşte iyice ısıtın ve sonra plastiğin kırık yerini ortalayıp plastiğin içine gömün. ucuzluk pazarlarında iran yapıştırıcısı diye satılan 1 tl lik yapıştırıcı var ( iki tüp halince biri siyah biri beyaz karıştırıp sürülüyor). bu yapıştırıcı ile civi boyunca iyice sürün ama perdeyi kapatmayın açık kalsın yani sallansın :) bir gün böyle durduktan sonra taş gibi sert oluyor. yapıştırırken dikkat edin kuruyunca dönüş olmuyor !!![/QUOTE]

evet perdenin üstündeki ince uzun plastik...çalıştığım fabrikada bakımcıya ölçüsünü aldırdım,boş olduğu bir zaman kromdan bir parça yapacak,yaptırdığım zaman resimlerini burda paylaşırım,ama olmazsa senin yöntemide denicem..teşekkür ederim

galiba perdenin üstündeki ince uzun plastikten bahsediyorsunuz. şöyle çözebilirsiniz yaklaşık 5cm lik çivinin başını kesin plastiği birleştirin sonra çiviyi pense ile tutup ateşte iyice ısıtın ve sonra plastiğin kırık yerini ortalayıp plastiğin içine gömün. ucuzluk pazarlarında iran yapıştırıcısı diye satılan 1 tl lik yapıştırıcı var ( iki tüp halince biri siyah biri beyaz karıştırıp sürülüyor). bu yapıştırıcı ile civi boyunca iyice sürün ama perdeyi kapatmayın açık kalsın yani sallansın :) bir gün böyle durduktan sonra taş gibi sert oluyor. yapıştırırken dikkat edin kuruyunca dönüş olmuyor !!!

evet perdenin üstündeki ince uzun plastik...çalıştığım fabrikada bakımcıya ölçüsünü aldırdım,boş olduğu bir zaman kromdan bir parça yapacak,yaptırdığım zaman resimlerini burda paylaşırım,ama olmazsa senin yöntemide denicem..teşekkür ederim[/QUOTE]

ilk megane ımda başıma gelmişti bütün yaz o şekilde kullanmıştım sonra sattığımda hala kullanılıyordu ama üste sağlam bi parça daha mantıklı olur

Geri