Kapı kolu sensörü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan onegi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

onegi

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar 2005 1.6 motor benzinli dynamique (full olan) model aracımı alalı daha 9 gün oldu ve merak ettiğim bir çok konuyu sayenizde öğrendim. her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
cevap bulamadığım bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. arabanın kapı kollarında sensörler var bunlar kumanday basılmadan kart üzerimizdeyken kapıların açılmasınamı yarıyor veya başka bir amacı varmı. Ayrıca bazı modellerde kartı takmadan arabayı çalıştırmak mümkünmüş benim araçta bu özellik varmı bunları nasıl anlaya bilirim veya aktifleştire bilirim bilgi verirseniz sevinirim. şimdiden çok teşekkürler.

Scenic sanırım aracınız. Türkiye'ye gelenlerde anahtarsız giriş yok maalesef. Siyah kapaklar kapak yani, içi boş.

Barış kardeşimin dediği çok doğru. Evet normalde bu kapakların olduğu kısım kapı sensörlerin olduğu yer. Türkiye ye kartsız giriş ve çalıştırma maalesef satış yapılmamış. Megan 2 de de bu kapak vardır ve yine boştur. hatta bu boş plastik kapak araç 80-90km de iken kapıdan çıtırdama sesi gelir. bu plastik parça boşluk yapıp oynadığı için. bu plastik parça bir bıçak yardımıyla alt veya üst kısmından çıkarılıp yapıştırıcı sürüp tekrar yerine takılınca bu sesi kesmiş oluruz. Bu arada aracıma son yapmak istediğim uygulama bu işlem. biraz maliyetli olacak ama detaylı araştırıp acele etmeden bu uygulamayı yapmak istiyorum. Avrupada satılan Sceniclerde bu özellik var. Hatta ebay da çıkma sensörleri ve kapı kolları , kapı içi kablo v.s satılıyor.

Sen yaparsın yusuf hocam, senin elinden hiçbirşey kurtulmaz vallahi

Sen yaparsın yusuf hocam, senin elinden hiçbirşey kurtulmaz vallahi
Teşekkür ederim Barış kardeşim. Şu mekanik becerime birde elektronik olsaydı ; benim iş yerindeki arkadaşların dediği gibi '' scenic'i voltran'a çevirirdin '' diyorlar. İşin şakası ciddi ciddi SCENİC 2 anahtarsız giriş ve çalıştırma donanımını araştıracağım. Ama ön park sensörü , koltuk ısıtma projemdeki hatayı yapmayacağım. yapı olarak acele ve işi biran önce yapma huyumdan dolayı boşa aldığım çokta ürün oldu. Bu sefer acele etmeden ve kesin parçaları öğrenmeden işe başlamayacağım.

Aynen abi bende de var o tezcanlılık. Sıkıntı yaratıyor bazen. Sakin sakin düşüne düşüne yapmak lazım

Yusuf hocam verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. İlk mesajda yazdığım gibi sizlerden çok şey öğrendim. Çalışmalarınızı takipteyim.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Konunun açılmasının üzerinden oldukça zaman geçmiş fakat yine de bilgilerimi paylaşmak isterim zira aracımda kartsız giriş sistemi mevcut.Kartsız giriş sisteminin olup olmadığını kapı kollarının üzerinde bulunan butonlardan anlayabilirsiniz.Kart üzerinizde iken kapıyı açmak için sadece kapı koluna elinizi uzatmanız yeterli kapı kolunun arkasında bulunan siyah kapaklı bölgede elinizi algılayan sensörler mevcut. Kapıyı kilitlemek için kapı kolundaki butonu kullanıyoruz.Bu butona 1 kez basıldıgında kapılar kitleniyor 2 kez basılması durumunda acık olan camlarda kapanmakta.Ayrıca bagaj kapağındaki Renault logosunun ortasında bulunan buton üzerinden de kapıları kilitlemek mümkün
search

Konunun açılmasının üzerinden oldukça zaman geçmiş fakat yine de bilgilerimi paylaşmak isterim zira aracımda kartsız giriş sistemi mevcut.Kartsız giriş sisteminin olup olmadığını kapı kollarının üzerinde bulunan butonlardan anlayabilirsiniz.Kart üzerinizde iken kapıyı açmak için sadece kapı koluna elinizi uzatmanız yeterli kapı kolunun arkasında bulunan siyah kapaklı bölgede elinizi algılayan sensörler mevcut. Kapıyı kilitlemek için kapı kolundaki butonu kullanıyoruz.Bu butona 1 kez basıldıgında kapılar kitleniyor 2 kez basılması durumunda acık olan camlarda kapanmakta.Ayrıca bagaj kapağındaki Renault logosunun ortasında bulunan buton üzerinden de kapıları kilitlemek mümkün
search
Sevgili adaş kardeşim ; Bildiğimiz kadarıyla keyless - Anahtarsız kapı açma ve araç çalıştırma Türkiye girişi yok. Scenic hayranı ve sıkı takipçisi olarak Gümrük girişi araçlar haricinde de hiç duymadım , görmedim. Ama yok ben parçaları yurtdışından getirttim ve şahsen bilgimle yaptım derseniz ; o zaman tebrik ederim. Benimde aklımda bir uygulama ama hem anahtarsız kapı ve anahtarsız çalıştırma için çokça malzeme gerekli. Biraz araştırdığım kadarıyla : 4 kapı kolu değişimi + 4 kapı ve bagaj kapı sensör + 4 kapı ve bagaj kapı iç kablo tesisat değişimi + ön ve arka alıcı + anahtarsız kart okuyucu . derken bayağı masraflı oluyor. Aslında ebay Amerikada 4 kapı koluna 39euro istiyor ama Türkiyeye göndermiyor. Şuan Deniz kardeşimle en azından kartsız çalıştırma için az masraf olacak diye bu işe yöneldik gibi. Ama sizin bildiğiniz bir yöntem veya yaptığınız uygulama var ise paylaşırsanız çok mutlu oluruz.

Adaş tanışma bölümünde belirttiğim üzere şu an iş nedeniyle Bulgaristan da ikamet ediyorum ve arac şahsıma özel İtalya dan getirtildi.Keyless donanımı aracında orjinalinde var yani.Diğer markaları bilmem fakat Reno nun ozellikle İtalya versiyonları genelde yüksek donanıma sahip

Son düzenleme:
Geri