Kapi kili

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ramazan58
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ramazan58

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Sa arkadaşlar
--Aracimin arka sol kapisi disaridan aciliyor icerden acilmiyor
--Birde sag kapi mandal merkezi kilitle hemen atmiyo 2-3 defa basdimi yada elle yukari kaldirarak aciyorum neden oluyo bu 2 kapi cevaplarinizi bekliyom

ilki icin cocuk kilidi aktive olmus.

Onu nasil duzeltebilirim

Sa arkadaşlar
--Aracimin arka sol kapisi disaridan aciliyor icerden acilmiyor
--Birde sag kapi mandal merkezi kilitle hemen atmiyo 2-3 defa basdimi yada elle yukari kaldirarak aciyorum neden oluyo bu 2 kapi cevaplarinizi bekliyom

-- Çocuk kilidi varsa onu kontrol edin. Kapıyı açıp dikkatlice bakarsanız yerini görebilirsiniz, göremezseniz kullanım klavuzu veya nette küçük bir gezinti... Çocuk kilidinden değil ise bir kaportacıya veya oto elektrikçiye gidip derdinizi anlatın, kapı döşemesini söküp kontrol edecek, gerekeni size söyleyecektir.
-- Merkezi kilit selenoidi (motoru da diyorlar) değişmesi gerekebilir veya bir şekilde çalışması kasıntılı gerçekleşiyor ve selenoid itme kolunu yeterli güçte itemiyordur. Bunun için doğrudan bir oto elektrikçiye gidin.

Her iki arızayı da kendiniz kontrol edebilir veya onarabilirsiniz. Lakin konuya hakim değilseniz kaş yapayım derken göz çıkarmayın, bir bilene yaptırın. İlkinde nasıl yapıldığını izlerseniz ikincisi için tecrübeniz olur :eyv

Çocuk kilidinden degil bakdim da ona
Şimdi döşemeyi çıkartirken zarar gorur diye korkuyorum ya

Geri