Kangoo 2 Airbag lambası ikazı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alfa-xxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alfa-xxx

F1 Bölüm Sorumlusu,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
ÇÖZÜLDÜ :eyv

Sorun:
Geçen yıl yandığında garantisi dolmuştu servis bilgisayara bağlayıp söndürdü ücretsiz yaptı.Bir yıl sonra yaklaşık aynı zamanlarda yine ilki gibi durup dururken airbag ışığı ve servis ışığı yandı.Soketi söküp takınca düzelmedi.

İlkindede soketi temizleyip söküp takmıştım düzelmemişti(Sürücü tarafı) .Sadece bilgisayarla mı söndürülüyor ? Diğer 2009 da hiç olmadı ama benimkinde 2.kez yandı ,1.viteste dur kalk trafikte yandı ??? Benzer durumla karşılaşan var mı ?

Çözüm :

Sorun benim araçta yolcu koltuğu altına kutu koymammış.Ben soketin sadece sürücü koltuğu altında olduğunu sanıyordum ,aynı soket YOLCU koltuğu altında da varmış.Ben sadece sürücü koltuğu altındakine bakmıştım.

İki soketide videodaki gibi söküp takınca , airbag lambası araç çalıştığında sönmüş oluyor.Bu kadar basitmiş sprey sıkmasanızda düzelir çünkü kontaklar kaliteli pek paslanacak gibi değil.Ben kolonya döktüm.

!!! Ön koltuklar yüksek olduğu için altına birşeyler koyabiliyoruz ama koymamak lazımmış :)

Video :

https://www.youtube.com/watch?v=eDfxEAS9eHw

Son düzenleme:
Döner Konnektörde temassızlik olabilir yeniden iletim sağlarsa ışık otomatik söner ama döner Konnektör zamanı geliyor gibi

Öncekinde de döner kontaktöre ellemediler kontaktörden olacağını sanmıyorum çünkü direksiyonda ses vs yok hatta yandığı sırada direksiyon düz konumdaydı.

Sanki anlık yanıyor söndürmek için bilgisayara bağlamak gerekiyor ,o günde çözüm anında oldu soketten olur dediler.Ama soket tertemizdi söküp takmıştım.Arızayı hfızaya aldığı için bilgisayarsız sönmeyecek galiba :)

Sürekli bilgisayardan siliyorsa fiziksel bir sorun olabilir. Keyifli forumlar

Benim sorum ; sorun düzelse bile bilgisayardan silmek şart mı? sorun düzelince ışık kendiliğinden söner mi? asıl öğrenmek istediğim bu.

Öğrendim sorun çözülünce sönüyormuş :)

Sorun yolcu koltuğu altına koyduğum çakmaklıktan çalışan kompresörmüş.Yolcu koltuğu oynadıkça ve kompresör kutusu oradan çıktıkça itildiğinden kabloyu sürekli oynatıyormuş.

Benim bilmediğimse aynı soketin yolcu koltuğunun altında da olması.Videoyu seyredince inip baktım şimdi 21:40 :) Soketi söktüm kontaklara alkol niyetine kolanya döktüm tekrar taktım ,kontağa bastım airbag ikazı yanmadı.Soketleri söküp takınca düzeliyor iki koltuğun altında da var hatta yolcu bölmesindekinde üzerinde oynar metal kafeste var,sürgülü.

Aşağıdaki video da megane 2 için anlatmış ama bizim kangoo larda da soket aynı ben bu video sayesinde çözdüm
:eyv

https://www.youtube.com/watch?v=eDfxEAS9eHw

Son düzenleme:
Sorunun çözülmesine sevindim. Sorunsuz hatasız kazasız sürüşler dilerim . Keyifli forumlar

Geri