Kalorifer sorunu

serkanmak

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Renault 19 1.4 RNA aracımın kaloriferi iki aydan beri tam randımanlı çalışmıyor. Sorun şu: Rölantide çalışırken hararet 90'a gelmesine rağmen ılık (soğuğa yakın) üflüyor. Vitese takıp hareket edersem hararet düşüyor ve kalorifer sıcak üflüyor. Bu durum ara ara oluyor. Kalorifer peteğini de temizlettim. Termostat88-92 lik. Fan çalışıyor. kalorifer boruları sıcak. Ayrıca 90 ile giderken hararet 60' hiç geçmiyor.Yardım edebilir misiniz?

kalorifere giden su hortumunda çatlak olabilir.
90 kmh ile giderken hararet bizdede 50-60.
Arac 1.4 karbüratörlü.

youtube kanalında kalrifer petegi temizleme diye yazın orda yapmanız geren yazıyor zamanla kalorifer petegine gelen su kanalı tıkanıyor kir tutuyor sıcak su peteklere tam gelmediginden bu sefer kalorifer soguk üflüyor.

Zaten makineye bağlatıp temizlettim. Esas sorun hararet 90'dan aşağı düşünce sıcak üflemesi.

su elsiltme yoksa aracta dedigim gibi bir sorun harici bir sorunun olacagına pek bir ihtimal vermiyorum bazen hava yapıncada sogutma sistemi yapabilir o sekilde
bir kaçak olmuş olsa kaloriför calısınca icerde keskin bir koku olur ve arac paspasları terleme yapar tamirciyle görüşün net sonucu o verebilir benim aklıma bunlardan başka birşey gelmiyor.

1 ay kadar önce üst kapak conta tamiri yaptırdım. Sorun bundan önce de vardı. Su eksiltiyor gibi. Tamirci çözemedi.

Aracin motor yagina baktinizmi peki renginde degisme varmi ve yahut eksiltme etmediyseniz yarin bir kontrol edin camur gibi bir renk almismi bide suyun seviyesine bakin aracin eksikmi diye . birde araca kac kere su eklediniz seviyeyi tamamlamak icin bazen havayi sistem disari attikca su seviyesi eksilebiliyor hava bittikten sonrada keser su eksiltmeyi.

su eksiltme var. Yağ normal azalmış. Çamur gibi de değil. Dolaşımda bir problem var değil mi?

Oncelikle sunu belirteyim egerki motorda su kalmayip su eklediyseniz icindeki havayi attikca suyu eksiltmis gibi gorursunuz havanin yerini su alir bu sefer eksiltmis görürsünuz bizim bir doblo var ondada ayni oldu cunku 3 litreye yakin su ekledim sonradan suanlik eksiltme gozukmuyor su yaga karismiyorsa buyuk ihtimal direkt egzoza gidiyor olabilir ve yahut arac hava yaptikca ufak bir hortum deliginden yada hortum baglanti kisimlarindan atiyor olabilir yada yedek su deposu kapagi girevini yapmiyordur ordanda atiliyor olabilir fazla bir su eksiltmeniz yok ise bu dediklerime dikkat edin aracinizi yaptirdiginiz degildi daha farkli bir tamirciye gosteeirseniz ve aracin durumunu derseniz belki sorunun neden kaynaklandigini daha net bir sekilde size diyebilir aracta antifiriz varsa antifiriz muhakkak attigi yerde renk birakir dikkatlice bakmaniz lazim.

Kalorifer sorunu üst kapak conta yakması ile ilgiliymiş. Sorun çözüldü. Ama önceden beri bu kalorifer en son kademeye getirdiğim halde elimi hiç yakmıyor. Diğer marka araçlarla karşılaştırdığımda bunu daha iyi anladım. Normal mi bu durum?

Geri