Kadjar sert süspansiyon ve vites geçişi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan grkmspr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

grkmspr

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar, aracım 2015 model 1.5dci EDC otomatik vites, 40.000km arabayı 2.el aldım alalı 3.000km oldu ekspertizde amortisörler vs %70-80 iyi çıkmıştı. Şuan aracımdan sırf amortisör sertliği yüzünden satmayı düşünüyorum kafa gidip geliyor. (Satsam da ne alcam ki) :) Yani arabada kış lastikleri takılı bridgestone (yumuşak olması gerek), PSI değerleri olması gerektiği gibi (hatta ilk arabaya bindiğimde gittim lastikleri değiştirdim lastikçi 40psi basmıştı o vakit taş gibiydi 32lere indirdim (2.3bar) ) birazcık farketti ama çok değil. takır tukur araba sizlerinde böylemi allah aşkına inanılmaz konforsuz daha öncede çok araba kullandım en kötü deneyimim bu kadjar oldu. :)

ailemde 2016 leon, golf, 2017 insignia, var inanın leon güzel, insignia ve golf idare eder sertlikte. yani ailemle aynı yerde yaşıyorum kadjar alana kadar arabasız 1 ay geçirdim hergün birinin arabasını aldım . bizim evin oralardada yollar felaket. kadjar aldım o çukurları bozuklukları öyle bir hissettim ki 1 ay hissetmediğim çukurları keşfettim :) hiçbirinden mercedes konforu beklemiyorum tabi (mercedes c serisinin amortisörlerde beş para etmez E serisinden sonra güzel :) ) ama daha önce şirketin 25bin km deki kia ceratosunu kullandım o bile yumuşacıktı. hepsinden iyidi hatta ozaman bende audi a4 vardı bende o sert diyordum ceratodan sonra a4 ün taş gibi olduğuna karar vermiştim :) hele birde o çukurlardan geçerken trim sesleri beni benden alıyor araba dağılcak diye korkuyorum.

sonuç hiç kimse amortisör le ilgili birşey yazmamış benim arabadamı sıkıntı var yoksa sizlerdede böylemi ?? internetteki testlerde güzel vs demişler hep. Arabayı 0 almadığım için stok sertliği nedir bilemiyorum, ne yapılabilir. önerileriniz?

birde 1.viteste bazen vites atmıyor 2.ye geçmiyor. yokuş yukarı aşağı vs değil normal düz yolda trafikte felan, bazen düşünüyor yarım debriyaj gidiyor gibi bağırıyo ben gaza basıyorum 3-4000devirlere kadar çıkıyor bağırıyor sonra atıyor hep değil ama belli zamalar böyle bir huyu var 1.viteste normal midir? sanki zamanında test aracı kullanmıştım oda öyleydi o yüzden dert etmedim de. bilemedim şimdi?

Düzeltme__
NOT : Jantlar 17"

Son düzenleme:
Konfor olarak kış lastikleri, Yazlık lastiklerine göre daha konforu azdır, bunuda göz onüne almalısınız, benım aracımda 19 jant var, yoldakı butun cukurları hissediyorum, trim sesne gelirsek servisler trim sesi için iyileştirme yapıyor,

Konfor olarak kış lastikleri, Yazlık lastiklerine göre daha konforu azdır, bunuda göz onüne almalısınız, benım aracımda 19 jant var, yoldakı butun cukurları hissediyorum, trim sesne gelirsek servisler trim sesi için iyileştirme yapıyor,

evet 2 gün önce yaz lastiklerine geçiş yaptım ve farkedilir derecede yumuşama oldu, yumuşacık diyemem tabi ama takır takır ses yerine daha tok tok ses çıkıyor artık eskiden trim o kadar takır takırdı ki trim sesleri çok gelirdi şimdi trim sesleri çok kötü yollarda ancak çıkıyor arabaya ısındım. :) + servis ne gibi iyileştirme yapıyor fiyatlar nedir?

Geri