Kadjar icon 19" janttan 18"e geçtim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bcakir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bcakir

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Aracı yeni aldım. 2015 60 bin km'deki aracın üstündeki sıfır lastikleri idi lastiklerin diş derinlikleri azalmış 5 yılda ne kadar Continental olsa da sertleşmiş olacağını düşündüm ve en büyük sorun 19 jant 45 yanak bu araç için oldukça konforsuzdu. Ancak görüntüden de çok önem vermek istemediğim için 17" istemedim.
orjnal ebatlar 215/60/17 ve 225/45/19 iken 55 yanak konforunun yeteceğini düşündüğümden 225/55/18 ile lastik çapını %2.2 büyütüp limitlerde kalarak jant lastik işini çözmüş oldum.
50klfyj.webp
50klfyj
3i66pqp.webp

Ekli dosyalar

• 50klfyj.webp
    50klfyj.webp
    103.9 KB · Görüntüleme: 9
Bu arada jantlar 18" talisman modeli yerli üretim. Takım Fiyatı 3400 tl + Basınç Sensörü uyumlu 4 adet sibop 150 tl 3550 tl
Lastikler 225/55/18 Falken Ziex 310. daha önce babamın kullanıp oldukça memnun kaldığı bir lastik. adet fiyat 825 lira takımı 3300 tl.

Aracımdan çıkan 19" jantları satmayı düşünüyorum ilgilenen olursa.

Konfor nasıl oldu onuda yazarsanız belki bizde geçeriz :)

Valla beklentim çok yüksekti belki ondan tam tatmin olmadım. Ama bariz bir iyileşme oldu. Aracın kasıntılığı kalmadı ama aracın suspansiyonlari da çok sert beklentimi tam karşılamasa da %30 civarı bir yumuşama oldu bence

Valla beklentim çok yüksekti belki ondan tam tatmin olmadım. Ama bariz bir iyileşme oldu. Aracın kasıntılığı kalmadı ama aracın suspansiyonlari da çok sert beklentimi tam karşılamasa da %30 civarı bir yumuşama oldu bence
Benim amortisörlerim orjinalleri değil full takım sıfırladım ama yaylar değişmedikten sonra çok farkı yoktur sanırım. %30için hem jant hem sibop hem 8 lastik (yaz+kış) yenileme masrafı akıl karı mı bilemedim.

Geri