K7M Kendi Kendine Stop Etme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan slater34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

slater34

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Marşa basıp arabayı çalıştırdığımda hafif gaz vermez isem gaz pedalından ayağımı çektiğimde motor kendiliğinden stop ediyor.Bazen trafikte de yapıyor.Araç lpg li ama ilk çalışma benzinle.Çalışmada sonra hafif gaz vermesem duruyor motor rölanti devrine ulaşmıyor.Acaba sorun nedir?Fikri ve deneyimi olan arkadaşların fikirlerini bekliyorum.TEŞEKKÜRLER.

Gecmis olsun.Gaz kelebegini temizletin, manifold contalarini kontrol ettirin, ayrica rolanti sensorunu kontrol ettirin temizletin ,araci cihaza baglatip ariza vermismi baktirin. Lpg yonunden sikinti olabilir, kontrol ettirin.Benim aklima gelen bunlar

Gaz kelebeğini sökmeden WD40 ile iyice bir temizledim bir de üstte rölanti sensörünü söktüm kap kara onuda iyice temizledim baya bir iyileşme oldu fazla usta olmadığımdan gaz kelebeğini contadan komple söküp temizleyemedim ama eskiye nazaran rölantide düzelme mevcut.

Ayni sorun bendede var hem lpg hemde benzindede yapiyor.
gaz kelebeğini sökmeden wd40 ile iyice bir temizledim bir de üstte rölanti sensörünü söktüm kap kara onuda iyice temizledim baya bir iyileşme oldu fazla usta olmadığımdan gaz kelebeğini contadan komple söküp temizleyemedim ama eskiye nazaran rölantide düzelme mevcut.

Geri