İtici Sorunu

MeganeSever

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar. Öncelikle aracım Megane 2 1.6 16v Benzin/LPG. Başlarda ses açı kaydırıcı sesi ile başlamıştı (ki açı kaydırıcı ile triger seti değişeli yaklaşık 1,5 -2 sene ve 15-20 bin km civarında bir şey oldu). Sonra usta ile konuştum elektrovanan kirli olabilir dedi. Elektrovanayı söktüm fakat temizlemeden önce de temizledikten sonra da şıkır şıkır ses yapıyordu sallayınca. Sonra orjinallerinin fiyatına 680-700 tl fiyat verilmesinin ardından, 400-450 tl gibi bir fiyata yan ürün bir elektrovana ile değiştirdik. Elektrovana ise çalışır durumda, bir sıkıntısı yok. Şimdi sadede gelirsek, motordan gelen şıkırtı sesi bir ara kesilmişti fakat sonra tekrar başladı (yaklaşık 3-4 gün sonrasında). Tabi direk ustaya götüremedik arabayı, biraz sağa sola koşturduğumuz için. Ustaya götürdüğümde ise sesi hiç yapmadığı için bana sesi yaptığında videosunu çekip whatsapp'dan at dedi ve attım. Şimdi bu videoyu sizlerle de paylaşacağım:

https://www.youtube.com/watch?v=VdlE846KP5Q

Araba sıcak durumdayken stop edip, yaklaşık 4-5 dakika hafif soğuduktan sonra çalıştırınca daha belirgin oluyor. Soğuk çalıştırmada ise bu ses gelmiyor (henüz gelmiyor ama gelirse bir düzeltme yapıp buraya eklerim). Videoyu izlerken bir şıkırtı sesinin düzenli olarak gelip gittiğini duyacaksınız.

Ustamı arayıp konuştuğumda, arabayı dükkanının oraya bırakmamı ve sabah soğuk çalıştırıp bir dinleyelim dedi. Sizlere de bu konuda sormak istedim. İticiler hakkında sorun yaşayan arkadaşlar veya sorun yaşayanı duyan/gören arkadaşlar varsa yorumlarınızı bekliyorum. :D

Videodan yorum pek sağlıklı olmaz ama Lpg enjektörüde böyle çıt çıt ses yapar , onlara baktılar mı ?

Videodan yorum pek sağlıklı olmaz ama Lpg enjektörüde böyle çıt çıt ses yapar , onlara baktılar mı ?

Videoyu araç benzindeyken kayıt ettim. Lpg enjektörlerim yeni sayılır, bu kadar ses çıkarmıyorlar ve motora karşı kulağımı tuttuğumda motorun yağ dolum kapağının o kısmından net bir şekilde geliyor ses. Götürdüğümde hem lpg de hem benzinde dinledi fakat doktora gidince ağrısı sızısı kesilen çocuk gibi sessizce çalışmaya devam etti. Ama gün içerisinde kullanırken bariz belli oluyor. Mesela bu sesin olduğu zamanlarda aracı kaldırırken motora yük bindiğinde şıkırtı sesinden ayrı bir ses geliyor. Hani eski bir garaj kapısını açarken derin bir gacırtı sesi gelir ya, o tarz bir sese benzer bir ses.

Benim aracım da megane 2 1.6 16V benzin/lpg. Aynı ses benden de geliyor. Bu bir sorun mu. Eğer öyleyse çözüm bulduğunuzda burada paylaşır mısınız?

Benim aracım da megane 2 1.6 16V benzin/lpg. Aynı ses benden de geliyor. Bu bir sorun mu. Eğer öyleyse çözüm bulduğunuzda burada paylaşır mısınız?

Sanayide arabamı yaptırdığım usta ses o kadar fazla değil şu anlık, ses iyice arttığında gel, iticileri/lifterleri temiz bir çıkma bulup değiştiririz dedi. Bunun çıkma ile değiştirilmesinin sebebi orijinal renault parçası olarak piyasada bulunmaması, bulunsa bile çok pahalı olmasından dolayı. Bir kez söküldüğünde 16 tanesinin (her bir supap başına 1 tane düşüyor) de değişmesi gerekiyor. Araca performans açısından çok hissedilir bir etkisi veya dezavantajı yok. Ama performansında sıkıntı yok diye yabana atmamak lazım, bu ses iyice artıp artık insanın başının etini yer hale geldiği halde değişimi yapılmazsa üst kapakta daha kötü sorunlara sebep olabilir. Megane 2'lerde bilindik bir sorun ama diğer markaların araçlarında da sık sık bu şıkırtı sesi sorunlarından şikayet edenleri gördüm. Sorun tamamen kesinleştiğinde mutlaka buraya geri dönüş yaparım :eyv

Geri