İstanbul Gerçekten Dolandırıcılar Şehrimi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ROADFOX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ROADFOX

Kerem SAYARI, T.C. Vatandaşı,
Başkan
Bilgi Girilmemiş
798170_detay.webp

National Geographic'te yayınlanan "Dolandırıcılar Şehri" adlı belgesel önceki gece İstanbul'u konu aldı. Bir bakıma Türkiye'yi dünyaya "rezil" etti. Sunucu Conor Woodman, İstanbul macerasına üzerinde gizli kamera ile Tarihi Yardımada'dan başladı...

Özellikle taksilerin, halı mağazalarının turistlere fahiş fiyatlar çıkardığını belgeledi. Asıl macera İstiklal Caddesi'nde yaşandı. Hava kararınca üzerinde gizli kamerayla İstiklal Caddesi'ne çıkan sunucunun hanutçuların çekim alanına girmesi fazla sürmedi.

Yanına yaklaşan kişi, yakınlık kurup bira içebileceği bir mekana götürmeyi teklif etti. Pavyon-bar karışımı mekana oturduktan sonra biralar söylendi, hemen akabinde bir kadın masalarına oturdu. Toplan 5 bira içildikten sonra Woodman'a gelen hesap 1.700 TL oldu. Bu arada kadın masadan kalkmış, hanutçu da ortadan yok olmuştu.

POLİSİN UMRUNDA DEĞİL

Hesaba itiraz eden, kazıklandığını söyleyen Woodman'a mekanın sahibi tarafından, parayı ödemeye mecbur olduğu "uygun dille" anlatıldı. Bu arada mekana iki polis geldi ama sevinci boşunaydı.

Bölüm şu anonsla bitti: "Turistlerin dolandırılması İstanbul Emniyeti'nin umurunda değil."

Bence kesinlikle doğru bir tespit

Geçen akşam bir ara simitçi gördük adamın arkasında herhalde gurbetçi bir Türk var arkada ama nasıl yapmış bizim simitlerden demiştik konuyu bilmediğimizden kanal çevirmiştik buymuş demek. Maalesef dedikleri doğru, nasıl ki eskiden Teksas'ın adı çıkmış, sonrasında Roma vb. Biz İStanbullu olarak bile bu kadar kazıklanırken, gerek iş arkadaşlarım gerek öğrencilerimden duyduklarımın haddi hesabı yok dolandırılma konusunda. (Hepsi yabancı bahsettiklerim.) Ben bile yaşlı bir taksici amcanın sahte para üstüne kurban gittim zamanında, iyice abartmışlardı bir ara, dizilere bile konu olmuştu.

Açık konuşmak gerekirse yalan mı anlatılan? değil tabi ama biz biliyorduk daha ne gibi türlü oyunların İstanbul sokaklarında döndüğünü oraya yabancı olarak yol yordam bilmeyen biri olarak gidildiğinde başlarına neler gelebileceğini biliyorduk, ama bilmeyen yabancılara böyle abartılarla anlatılması ise hiç hoş karşılanacak değil tabiiki.

Çoğu mekanda masaya oturunca önünüze menü gelir,fiyatlara bakar ve sipariş verirsiniz.
Bu güne kadar listeye bakıpta hesap ettiğim faturanın garsonun getirdiği ile uyuştuğuna şahit olamadım maalesef.
İtiraz ederseniz hemen fatura düzeliveriyor,ses çıkarmazsanız kuzu kuzu ödeyip mekandan ayrılıyorsunuz.
Kendi bindiğimiz dalı kesiyoruz nedense...

Gayette haklı adam.

Rezil falan etmemiş. Asıl ülkemizi rezil eden o ahlaksızlıkları yapan adamlar. 5biraya 1700lira hesap çıkarırsan adam da böyle yapar yapacağını. Polisler ses çıkartmıyor evet.. Ülkemizin bu asalaklar yüzünden çektiği birşey. o adam gelir mi bir daha bu ülkeye izleyenler

Malesef doğru bir belgesel. Sadece turistleri değil gurbetçileri de dolandıran insanlarımız çok. Bir çok defa şahit oldum benzer şeylere.
5 biraya 1700tl hesap da çok uçuk bir şey. yerli turistlerin de aynı durumla karşılaştığı söyleniyor. Bütün bu yapılanların tek sebebi var o da insanlarımızın kolay para kazanmayı çok sevmesi. Yazık...

Sadece istanbulmu sizce ? Arkadasm yurt disindan geldi telefonun ekrani patlamisti ... Tipten belli yurt disinda oldugu ... Adam bi dukkana girdi 180 Tl fiyat verdilet ayni telefonla ben girdim 80 TL DEDILER ... Gerisini siz dusunun .

Geri