İmmo iptal etmeden kumanda takma ve düğmeyle çalıştırma

aslarsekizler

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Herkese merhaba;
immoyu iptal etmeden araca kumanda bağladım ve artık anahtar kullanmıyorum. Yapmak isteyenler için yapım aşaması aşağıdadır. Ayrıca birde video var, youtube a yükler linkini atarım.

İlk olarak kontaktan çıkan kabloları ölçerek anahtarın 1. 2. ve 3. konumlarını buluyoruz. (resim 1)

Sonrasında Anahtarın içerisindeki devreyi söküp, üzerinde bulunan küçük butonu kısa devre yaparak yerinden çıkartıyoruz. (Resim 2)

Ben aslında küçük bir 12 V - 6 V dönüştürücü devre yaptım fakat anahtarımızdaki devrenin iç direncinden korktuğum için bayram öncesi riske atmayıp kendi pillerini kullandım, bir röle bağladım ve kumandaya bastığımda alıcıdan gelen 12 v pals iröleye bağladım, böylece röle çekerek anahtara 6v verdi ve kapılar açıldı. (Resim 3)

Sırada 50 liraya aldığım alarm box ı bağlamaya geldi, yanında verilen kitapçıkta hangi uçların kullanacağınız yazılı, immomuzda tek düğme olduğu için (açma ve kapama aynı düğmede) ben box çıkışının beyaz ve siyahlı beyaz uçlarını birleştirdim. bunları arabanın immo alıcısına giden kabloların gittiği yerden yeni bir kablo çekerek anahtarımın içerisinden söktüğüm devrenin 12v röle uçlarına ekledim.

Yine direksiyon altından sinyal kablolarını, kapı sensörü kablolarını ve kontak konum kablosunu bularak alarm box bağlantısını yaptım.
Artık immo iptal olmadan yeni aldığım uzaktan kumandayla kapıları açıp kapatabiliyorum. (Resim 5)Ekli dosyayı görüntüle 14517Ekli dosyayı görüntüle 14518Ekli dosyayı görüntüle 14519Ekli dosyayı görüntüle 14520Ekli dosyayı görüntüle 14521Ekli dosyayı görüntüle 14522

Sırada hiç anahtar kullanmadan düğmeyle aracı çalıştırmaya geldi.
Son resimde anahtarın 2. konumu için gerekli düğmeyi montaj yaptım.
Asıl arabayı çalıştırmamıza yarıyacak kontağın 3. konumuna tekabül eden düğmeyi de ben vitesin üstündeki göstergelerin oraya bağladım, videoda net bir şekilde görülüyor.
önce ilk düğmeyi açarak aracın her yerine enerji veriyoruz, sonrasında 3. konum düğmesine araç çalışana kadar basılı tutuyoruz.
Gerçekten bu şekilde kullanmak çok eğlenceli.

Güzel çalışma olmuş Erdinç...

Emeğine Sağlık Ama Şahsi Görüşüm Bunu Biraz Daha İlerletip Anahtarı Takınca O Düğme Devreye Girmesi Daha Güvenli Olur, Çünkü Malum Hırsızlar İçin Basitleştirirmiş Moda Dönüş Sağlamış Gibi Olmuş . Ama Dediğim Gibi Anahtarı Sokunca O Düğme Devreye Girerse Bende Yaptırabilirim :)

ohooo çalışma güzelde benim kafa bunu almazki :))

Çok güzel bir çalışma ellerine sağlık. Geliştirilebilir ve daha güvenli hale getirilebilir. Zamanla neden olmasın.:eyv

Aslında tahmin edeceğiniz gibi bu başlangıç, şuan pic devresiyle çalışmayı tek düğmeye indiricem, üzerinde çalışıyorum, bi düşüncem de tuş takımıyla şifreyi girdikten sonra starta basınca çalışması, bu ihtimaller aslında uygulamada çok da zor değil. Ama asıl istediğim tabi bunları yapma amacım olan arabayı uzaktan çalıştırma. Araçta turbo olduğu için özellikle kışın bi süre çalışıp öyle hareket etmesi gerekiyor. Kapılar kilitli vaziyette balkondan çalıştırıp inene kadar ısınması çok iyi olurdu :) Bu noktaya gelmesi için bu yaptıklarım sadece basit denemeler ve adımlar.

Geri