İlk çalıştırmada gelen ses sorunu

keskin80

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar, aracım sabahları özellikle soğuk havalarda çalıştıktan hemen sonra jır, jır, jır-jır diye saniyelik periyodlarla ses çıkarıyor, yaklaşık 2 dk sonra kesiliyor.. Şarj dinamosu tarafından geliyor ses. Tarif etmek gerekirse sanki iki metali birbirine sürtmüşsün gibi çıkıyor.. Normal havalarda yapmıyor sadece aşırı soğukta yapıyor.. Neden olabilir acaba ?

kayış olabilir.

Kayış ıslanınca yapar o sesi genelde . Kuş öter gibi ses gelir .
Tabi şarj ve devir daim bilyalarında da sorun olabilir .

Ayrıca benzer seslerin baskı bilyasından da geldiği bilinir .

Triger gergi bilyasıda yapar.

abi triger setini değiştir keser o ses gergi bilyasından yapar

triger seti ve şarj dinamo bilya vs. parçaları gecen yıl mart ayında değiştirmiştim, bunlardan yine yapar mı ki?

aslına bakarsan yapmaz abi ama işini iyi yapmadıysa usta olabilir yetkili servisdemi yaptırmıştınız.

Kadir Salim kardeşimin paylaştıgı bi konu vardı açı kaydırıcı sorunu diye o kunuya bi göz atın o ses gibimi cır cır ses sibob vrması olabilr ekzantrk kasnaklarında skntı olabilr

subap sesi değildir çünkü subab ayarını 2 hafta önce yaptırdım ses daha evveliyatından geliyor. İşin garibi sadece çok soğuk gecelerin sabahında yapıyor.

Son düzenleme:
güncel.

kardeşim aynı ses ben de de var..gırt gurt gırtsanıyelik aralıklarla b yer yagsız sanki yag yag fitresi hava filtresi bakımı yaptım gecmedi ..triger su pompası alternatör kayısı değiştirdim hala sabah ilk calıstırmadan bir müddet sonra gırt gurt gırt sanıyelk aralıklarla devam ediyor 5dk sonra falan ısınınca kesiliyor cözümsen bulabildn mi

Geri