Ilk calistirmada alttan gelen takirti sesi

blk_paşa

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Herkese iyi forumlar,

Aracim 2011 model fluence 1.5 EDC 110hp privilage alali 1 ay oldu, sabahlari ilk calistirmada firen pedalindan da hissedilen bir takirti "tak tak tak" seklinde ses geliyor arac kavramaya gectiginde yada isindiginda ses gidiyor, daha once karsilasan denk gelen oldu mu? isininca yapmamasi enteresan yada arac kavramaya gecip ilerlerken yapmiyor, durunca yapiyor ondada frenden hafif birakip kavramaya alip tekrar basinca bazen kesiyor. EDC den olma ihtimali var mi? acaba. Ustaya goturdum ama isindigi icin yapmadi orada bekledik yine yapmadi arac beyninde de herhangi bir ariza tespit edilmedi. Aksamdan birakip sabaha kadar kalinca yapiyor birde sabahlari frenim sert oluyor, marsa basar basmaz normale donuyor bilgisi olan aynı durumu yasayan arizanin nedenini tespit eden cozum bulan var mi?

Degerli yorumlariniz icin simdiden tesekkur ederim.

Balatalar diske yapışıyor atlaya atlaya bırakıyor kötü sileceğin camda atlama yapması gibi düşünün ordan geliyordur ses diye düşünüyorum. Öte yandan bende 2015 model var aynı sabahları fren benimde sert şişik oluyor, marştan sonra düzeliyor.

Fren sistemi kontrol edilmeli . Fren kaliper pimleri de kontrol edilip gres ile yağlansın ( gresi ayrıdır ısıya dayanıklı olur )

Balatalar diske yapışıyor atlaya atlaya bırakıyor kötü sileceğin camda atlama yapması gibi düşünün ordan geliyordur ses diye düşünüyorum. Öte yandan bende 2015 model var aynı sabahları fren benimde sert şişik oluyor, marştan sonra düzeliyor.

Degerli yorumunuz icin tesekkur ederim, o zaman sanirim dediginiz gibi ses EDC den geliyor. Umarim bir sorun teskil etmez, araci alali 1 ay oldugu ve havalar yeni sogumaya basladigi icin aracin sicak havadaki tepkisini bilmiyorum sag salim kisi atlatirsak havalar isindiginda yapmaz ise soguk etkili bir sikinti oldugu anlasilacak

Fren sistemi kontrol edilmeli . Fren kaliper pimleri de kontrol edilip gres ile yağlansın ( gresi ayrıdır ısıya dayanıklı olur )

Degerli yorumunuz icin tesekkur ederim, ilk firsatta fren sistemini de gozden gecirtecegim, evet daha once motosikletimde kullandigim bosch marka ozel pim gresi mevcut

Geri