Arkadaşlar selamlar geçen akşam Renault 19 aracımı evin önüne park ettim kontağı çıkarttım arabadan indim baktım bi ses geliyor bu ne diyorum sağımda solumda başka araçta yok bi baktım benim arabadan geliyor araba stop etmemiş (şaka bi yana aracın stop etmediğini inmeden anladım ama kontak elimdeydi
) önce bir ne oluyor dedim tövbe bismillah ama doğru kontak elimde ve araç çalışmaya devam ediyor ve park lambalarım açıktı sağı solu kurcalarken parkları kapatınca araç stop etti. sonra tekrar çalıştırıp kontağı yeniden kapattım araç stop etti herşey normal gibiydi ama ne olur ne olmaz diyerek kutup başını söküp yattım. sabah işe giderken tekrar çalıştırıp gittim işyerinde otoparkta araç yine stop etmedi parklar yine açıktı parkları kapatınca stop etti. artı kontak açıkken lambalar kapalı konumda iken frene bastığımda gösterge paneli ışıkları ve park lambalarının yandığını farkettim. başka bir iş arkadaşıma aracın fren lambalarına bakmasını istedim oda lambalar yanıyo dedi sen frene bas birde ben bakayım dedim ve park halinde iken fren lambasının frene basıldığı zamanki kuvvetli yandığını gördüm fren lambaları sanki takılı kalmış gibiydi neyse sorunu bulmuştum fren lambası yani. hemen lambaları söküp kontrol ettim ve lambanın birisinin bunlar çift duylu ya biri diğerine ısıdan dolayı kaynak yapmış ve yapışmış bu nedenle frene basılmış gibi tepki veriyormuş ve doğal olarak kaçak akım yaptığı için kontaktaki elektriğide kesmedi bu benim görüşüm tabiki... sonra çifti 5 liraya orijinal osram ampulleri takınca durum düzeldi ve araç 2 gündür normal şekilde stop ediyor.ilk defa başıma geldi sorunu kendim bulup düzelttim sizin de başınıza gelirse yardımcı olmak istedim iyi akşamlar....