İkinci el EDC Clio

ScriptKiddie

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar ikinci el edc clio alınır mı ? 80binde arkadaşın dediğine göre 23binde şanzıman değişmiş ve kavrama ıslak kavrama ile değiştirilmiş ? Aracı sürdüm bir sıkıntısı var mı çok anlamam ama bariz bir vuruntu mekanik ses vs duymadım. Neye benzediğini de bilmem :) Alıp almamakta çok kararsızım fikir verebilir misiniz ?

Alinir hocam benimde şanzıman titresim yapiyordu kalkislarda 48 binde degistirdim kavramayi garantiden suan 92 binde hic sıkıntı yok ne titreme ne ses

Arkadaşlar ikinci el edc clio alınır mı ? 80binde arkadaşın dediğine göre 23binde şanzıman değişmiş ve kavrama ıslak kavrama ile değiştirilmiş ? Aracı sürdüm bir sıkıntısı var mı çok anlamam ama bariz bir vuruntu mekanik ses vs duymadım. Neye benzediğini de bilmem :) Alıp almamakta çok kararsızım fikir verebilir misiniz ?

Ustat renaultta islak kavrama yok diye biliyorum servis kaydindan iyice emin olun. Arac alinir elbette. Fakat ileride size sorun cikartirsa islemin garantiden yapilip yapilmayacagini ogrenin. Ayrica benim arac clio değil fluence fakat sanziman için kronik sorunu olan 1-2 sarsintisi disinda bir işlem yaptirmadim. Yapilan islemde yazilimsal ve aracim su an 130.000 de.

“Hızlı yanıt alabilmek için alıntı yaparak cevaplayın”

İnstagram: @flu_e_nce
Twitter : @tanseler
İmessage : tanseler@me.com

Alinir hocam benimde şanzıman titresim yapiyordu kalkislarda 48 binde degistirdim kavramayi garantiden suan 92 binde hic sıkıntı yok ne titreme ne ses

Hocam konusu açılmışken sorayım. Bende de 2017 EDC var. İlk kalkışlarda motor araç aşırı hantal kalkıyor gibi. hafiften yokuş bir yolda kalkarken ya da durgun trafikte dur kalktan sonra patinaj yapmak istiyormuş gibi bir titreme yapıyor. Motor ise ilk kalkışlarda normalden daha gürültülü (gaz verilmiş gibi) çalışıyor ve kalkış tamamlanana kadar motor gürültüsü ve hafif patinaj isteme gibi titremesi devam ediyor. kalkış tamamlanınca normal şekilde gidiyor. Düz yolda ise sadece motor gürültüsü ile kalkış yapıyor. Bir sorun olabilir mi yoksa tümünde mi böyle?

Hocam konusu açılmışken sorayım. Bende de 2017 EDC var. İlk kalkışlarda motor araç aşırı hantal kalkıyor gibi. hafiften yokuş bir yolda kalkarken ya da durgun trafikte dur kalktan sonra patinaj yapmak istiyormuş gibi bir titreme yapıyor. Motor ise ilk kalkışlarda normalden daha gürültülü (gaz verilmiş gibi) çalışıyor ve kalkış tamamlanana kadar motor gürültüsü ve hafif patinaj isteme gibi titremesi devam ediyor. kalkış tamamlanınca normal şekilde gidiyor. Düz yolda ise sadece motor gürültüsü ile kalkış yapıyor. Bir sorun olabilir mi yoksa tümünde mi böyle?

Hepsinde boyle hocam edcler de arac tamamen dursa bile 1 bucuk saniye falan gecmeden 1. Vitese almiyor 2 ile kalkmaya calisiyor o hantal kalma olayida o yuzden oluyor.Patinaj cekme olayida tahminimce kavramaniz biraz inceldi o yuzden titreme yapiyor servise gidip kavrama noktasi tanitimi yaptirin.boyle durumlarda manuele alip 1 e gecmesini saglayabilirsiniz.o zaman bu sorunlar yasanmaz kavramanizda erken bitmez.

ArkadaÅŸlar ikinci el edc clio alınır mı ? 80binde arkadaşın dediÄŸine göre 23binde ÅŸanzıman deÄŸiÅŸmiÅŸ ve kavrama ıslak kavrama ile deÄŸiÅŸtirilmiÅŸ ? Aracı sürdüm bir sıkıntısı var mı çok anlamam ama bariz bir vuruntu mekanik ses vs duymadım. Neye benzediÄŸini de bilmem :) Alıp almamakta çok kararsızım fikir verebilir misiniz ?

yanlış anlamayın ama asla almazdım, zaten kusurlu bir şanzıman tipi tüm çift kavramalar, bunların arasında zaten DSG akabinde EDC en bariz sıkıntılı olanları üzerinde birde hem geçmişte zaten sorun yaşamış bir araç (değişim yapılmış) hemde üstüne 50-60bin yapılmış (değişiim sonrası) totalde 80bin olmuş araç almak bence risk.

5-10bin fazlasını verin gidin 20-40bin km daha genç bir aracı alın derim ama bu benim fikrim.

Hepsinde boyle hocam edcler de arac tamamen dursa bile 1 bucuk saniye falan gecmeden 1. Vitese almiyor 2 ile kalkmaya calisiyor o hantal kalma olayida o yuzden oluyor.Patinaj cekme olayida tahminimce kavramaniz biraz inceldi o yuzden titreme yapiyor servise gidip kavrama noktasi tanitimi yaptirin.boyle durumlarda manuele alip 1 e gecmesini saglayabilirsiniz.o zaman bu sorunlar yasanmaz kavramanizda erken bitmez.

4 adet clio 4 aracım oldu totalde 300bin+ km yaptım daha bir kere 2inci vites ile aracımın kalkmaya çalıştığına tanık olmadım nede aracım tam durma esnasında 1.5sn fln beklemesi, diyorum ya 1 kez bile başıma gelmedi.

evet ivmelendikten sonra trafikte ilerlerlen 2den 1e kolay kolay almıyor buda gayet normal ama dediğiniz gibi tam duran aracın 1e geçmemesi,1.5sn beklemesi,hantal oluşu, 2 ile kalmak istemesi bunlar bariz soruna işaret be hocam,kontrol ettirmenizde fayda var.

4 adet clio 4 aracım oldu totalde 300bin+ km yaptım daha bir kere 2inci vites ile aracımın kalkmaya çalıştığına tanık olmadım nede aracım tam durma esnasında 1.5sn fln beklemesi, diyorum ya 1 kez bile başıma gelmedi.

evet ivmelendikten sonra trafikte ilerlerlen 2den 1e kolay kolay almıyor buda gayet normal ama dediğiniz gibi tam duran aracın 1e geçmemesi,1.5sn beklemesi,hantal oluşu, 2 ile kalmak istemesi bunlar bariz soruna işaret be hocam,kontrol ettirmenizde fayda var.

daha once forumlarda da okudum baska modeller de de var bu durum fluence megane 3 megane 4 cliolar yani boyle bir durum benim araca has oldugunu sanmiyorum eger yolda egim varsa dusuruyor ama eger egim yoksa 2 ile kalkmaya calisiyor belki sizinde basiniza geldi ama kavramaniz iyi fark etmediniz

Dün biraz kontrol ettim aracımı. Bir otomatikte kalkışlar yapmaya çalıştım bir de manuale alarak kalkışlar yapmaya çalıştım. Aracım her seferinde hantal ve 1. viteste kalktı. Dolunayrfc arkadaşımızın dediği gibi 2. vitesle kalkmadı hiç. Otomatikte de manualde de tamamen aynı hisle kalkışlar yaptı. Ama hala hafif dik yokuşlarda kalkışa geçerken ön tekerlekler sanki patinaj yapmak istermiş gibi titretiyor önü. Süratlenerek kalkmıyor.

Geri