HGS İptali

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Pacenko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Pacenko

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar Merhaba.
Hafta içi Bursa-Çeşme arası yolculuk yapicam ancak malumunuz Izmir-Çeşme otoyolu paralı.Aracım 2.el yaklaşık 8 ay önce Mais'den aldım ve HGS'ye ihtiyacım olmadı sorgulamadim da hic HGS'si var mı diye şu zamana kadar.Aracın plakasına ait HGS kaydı var mı diye sorusturdugum da kayıt çıkıyo heralde eski kullanıcısı adına kayıtlı bakiyesi 0 / borcu 0 .
Benim burada öğrenmek istediğim eski kullananı kimdir nedir necidir bilmediğim,tanımadığım,görmediğim için kendim bu HGS kaydını ptt'den kapattırıp yerine kendi adıma kayıtlı HGS actirabilirmiyim ?

Normalde eski araç sahibinin başvurusu ile iptal oluyordu. Satış evrakları ile gittiğinizde de mantıken yapmaları lazım.

Normalde eski araç sahibinin başvurusu ile iptal oluyordu. Satış evrakları ile gittiğinizde de mantıken yapmaları lazım.

HGS ile ilgili internette araştırdığımda yapan da olmuş sizin dediğiniz gibi ancak kabul edilmeyip illa aracın eski sahibi gelip iptal ettirmeli diyende olmuş.Bence de mantıklı olan aracın yeni sahibinin gelip rahatça iptal ettirmesi araç sahibi bide aracın eski sahibini mi bulacak onunla uğraşacak adam deseki banane kardeşim naparsan yap diye işler daha da sarpa saracak doğru diyosunuz mantıken ama işte memlekette çok garip şeyler oluyo.

Arkadaşlar Ptt müşteri servisini aradım güncel araç sahibi ruhsat ve kimlik ile (dilerseniz satış sözleşmesi ile de gidebilirsiniz dedi) plaka üzerindeki geçmiş hgs yi iptal ettirip kendi adına yenı HGS çıkartabiliyomuş.

Sizin kapattıracak bir durumunuz yok.Hgs kişinin tcsine kayıtlı çıkıyor.Camdakini yırtıp atarsınız,yerine siizn adınıza olanı yapıştırırsınız olur.

Sizin kapattıracak bir durumunuz yok.Hgs kişinin tcsine kayıtlı çıkıyor.Camdakini yırtıp atarsınız,yerine siizn adınıza olanı yapıştırırsınız olur.

aynısını yapmıştım, tabı daha sonra ogs aldım, ogs tavsıye ederım.

Geri