Hdr çekim....

cagatay52

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar bi konu hakkında size danışmak istiyorum. Nikon d3100 makinada hdr çekim nasıl yapılır bana yardımcı olursanız sevirim....örnek aşağıdaki gibi

http://img3.imageshack.us/img3/472/hdr4x.jpg

Aynı konudan birdaha açmışsın kardeşim onu çöpe gönderdim Bu konunda da link tıklanmıyor du onu da düzelttim :eyv

Örnek fotoğrafta HDR nin resmen dozu kaçmış . Nikon makinanızda , hdr özelliği varmı bilemem ama
Bir Tripot şart size , çünkü HDR çekimi için sabit bir ayak lazım .

MAkinanın Ev değerini +2 yapıp çekim yaparsınız , Ev değerini -2 yapıp çekim yaparsınız ve bir de Ev 0 değerinde çekersiniz .
3 fotoğraf HDR Programı ile yada Photoshop CS5 ve üzeri bir program ile birleştirilip güzel bir sonuç alırsınız . En doğal HDR için çok iyi sonuçlar almanızı sağlar .

Yukarıda ki fotoğraf HDR programı ile olmuş gibi .

Eğer çektiğiniz fotoğraflara HDR yapacaksanız , Photoshop CS6 tartışmasız bu işin en iyisi .

1379524_10201285454676169_1887545237_n.jpg

Bu fotoğrafı ben çektim , hareketli bir panorama ve HDR efekti . HDR nin dozunu kaçırmadım .
HDR efektini , CS6 İle verdim .

Bence bu açıklama size yetecektir .

Örnek fotoğrafta HDR nin resmen dozu kaçmış . Nikon makinanızda , hdr özelliği varmı bilemem ama
Bir Tripot şart size , çünkü HDR çekimi için sabit bir ayak lazım .

MAkinanın Ev değerini +2 yapıp çekim yaparsınız , Ev değerini -2 yapıp çekim yaparsınız ve bir de Ev 0 değerinde çekersiniz .
3 fotoğraf HDR Programı ile yada Photoshop CS5 ve üzeri bir program ile birleştirilip güzel bir sonuç alırsınız . En doğal HDR için çok iyi sonuçlar almanızı sağlar .

Yukarıda ki fotoğraf HDR programı ile olmuş gibi .

Eğer çektiğiniz fotoğraflara HDR yapacaksanız , Photoshop CS6 tartışmasız bu işin en iyisi .

1379524_10201285454676169_1887545237_n.jpg

Bu fotoğrafı ben çektim , hareketli bir panorama ve HDR efekti . HDR nin dozunu kaçırmadım .
HDR efektini , CS6 İle verdim .

Bence bu açıklama size yetecektir .

aynen cs6 yüklü bende bi bakayım hemen teşekkürler...:bravo

Geri