Harcaa serisi ilk bölüm periyodik bakım

Beratthero

Kayıtlı Üye
35-İzmir
Herkese selamlar.
2015 Clio 1.5 dci gtline ile katılmıştım. 2. Haftayı tamamladık. Bir önceki bakım 109.600km'de yapılmış. Şuan 119.600km 120 binde bakıma gireceğim. Önceki bakımda sadece yağ yanlış kullanılmış. Shell 5w30 ect kullanılmış yine dizel partiküllüye uygun ancak sertifika bmw vw porsche için. Ben diğer araçlarımda da shell kullanıyorum. O yüzden bu araca da shell alacaktım. Daha önceden de shell kullanılmış zaten. Bugün gittim filtreleri temin ettim. Sonra shellden yağı helix ultra AR-L 5w30 rn0720 ACEA C4 olarak temin ettim. Liqui de daha önce farklı aracımda kullandım ancak shellde hemfikir kalmıştım. O yüzden hepsinde shell in uygun olan yağlarını alıyorum. Kolay ulaşılabiliyor ve orjinal yağ alabiliyorsunuz. Çoğu markanın sahtesi çok fazla var. Bakım yapılırken görsel paylaşırım bu postun altına :) 1000067743.webp

• Beğen
Tepkiler: mcgc
Orijinal yağı nereden tedarik eşiyorsunuz Shell için

Ben direk shell istasyonundan alıyorum. İnternete göre biraz pahalı olabiliyor. Ama orjinal olduğu için sorun etmiyorum. Birde evim caddeye yakın hemen caddede shell var zaten. Kolay ulaşılabilir olduğu için ve kaliteden memnun olduğum için shell alıyorum. :)

Konuyu takipteyim :) Şimdiden bakımınız hayırlı olsun...

• Beğen
Tepkiler: Beratthero
Teşekkür ederim abi. Araca yaptığım ekstraları hangi konu'ya açayım ?

Üye araçları bölümüne veya bu kategoride (kulüp) açabilirsin. Hatta her bir detaya ayrı ayrı konu açarsan üyelerimiz de sayende bilgilenmiş olurlar. Şimdiden teşekkürler.

Her dataydan ziyade tek konu içerisinde derli toplu olsun diye düşündüm abi :) tamam ben bi bakayım ona göre ayarlayım teşekkür ederim.

Evet abiler bakımı yaptım ancak. Filtrelerin sahte olduğunu söyledi usta. Bende gidip yağ filtresi aldım. Bu arada usta 25 yıllık ustamız arkadaştan öteyiz aramız fazlasıyla iyi. Ön plandaki konu para değil. Aldığımız yağ filtresinden barkodlu etiketi sökünce komple geldi sahte dedi. Diğerinde gelmiyor barkod çıkıyor sanırım ama. Hologram ve etiket farklı belli orjinal olduğu ve o firmanın nereden parça tedarik ettiğini biliyorum. Tedarikçisi orjinal ürün veriyor. Gelelim olaya.
Yağ filtresi bu sitede söylendiği gibiydi ama bunun da sahte olduğunu söyledi. Ancak daha altın birşey söyleyeyim. Yağ filtresini kısa tip aldık. Uzun tip olanda oringten patlama durumu olabiliyormuş. Bakımını yapınca araba rahatladı. Sesi biraz daha iyi oldu. Şanzıman yağ seviyesi ve yağ durumunu kontrol ettik gayet güzel. 120k bakımını da böylece hallettik.
Bir sonraki bakımda zaten triger ve su pompasını biz tekrar değişiriz. Big turbo cooler yapacağımız için hepsini orjinal Renault yaparız. Bosch car serviste bosch kullanılmış. O yüzden kafamız rahat olsun değiştirelim diye düşünüyorum ben.

1000069748.webp
Yukarıdaki orjinal kısa olan içinde yeşil boya var civatada. Diğeri uzun tip sahte denilen ancak yazı fontuna bakarsak üstteki deliklerin arasındakine ordan ayırt edilebilir.

Geri