Hararet düşüklüğü kalorifer?

muhtesemmatrix

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Megane 1 sw 16 valf kullanıcısıyım.Aracı aldığımdan beri önce tam yarıya sonrasında da 1 diş aşağısında sabit kalıyor hararet göstergesi.Kaloriferim çalışıyor ama ılık üflüyor.Yani ne ısınıyoruz ne donuyoruz.Bu kış Allahtan ılık geçtide sorun olmadı.Şimdi rastgele fark ettim benim ibre mi düşük o yüzden mi kaloriferim çok sıcak üflemiyor.Benim ibremin stabil halibi fotoda işaretledim.Foto başkına ait https://hizliresim.com/0EoJdV 0EoJdV.webp

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hararet müşüründe bir problem olabilir, fan erken devreye giriyor ve gerekli sıcaklığa ulaşamıyor anladığım kadarıyla

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Hararet 60 ta olsa bile kaloriferin yeterince ısıtması lazım.

Hararet 60 ta olsa bile kaloriferin yeterince ısıtması lazım.

hocam sıcak hava elini koyunca geliyor hatta kalorifer açmadan araç havası olarak bile geliyor ama o alev atan sıcaklık değil?

Termostat arızalı veya kalorifer peteği kısmen tıkanmış olabilir. Soğutma sıvısında eksiklik varmıydı, belki radyatörün içi azalmıştır.

Az üfleme ve ara sıra gelen pis koku varsa polen filtresi kirlenmiştir.
kendim yeni değştim ayrıca yağına suyuna sık bakarım

hareret normal...araban sağlam..resimdeki bozuk..100 dereceyi geçmiş..
89 dereceyi geçmemesi lazım..
recep ivedikte diyor ya devam et, hava ya ak git :SS

Soneroz ün dediği gibi termostat ve kalorifer peteğine bir baktırın. Normalde aracın hararet çizgisi yarıda ve bir üst çizgisi civarında olması gerekiyor, sizin işaretlediğiniz yer ise düşük.

selamlar tüm arkadaşlara.. ben 13 yıl 2001 megan rte kullandım. resimdeki gösterge fazla yüksek. işaretli yer doğru. hararet göstergesi hiç ortadan yukarı çıkmaz. ancak benim termostat bi ara biraz geç açıyordu, ibre resimdeki gibi yükseliyor termostat açınca düşüyor du. termostatı değiştirince düzeldi. problem muhtemelen kalorifer peteğinde yada kabin içi soğuk sıkacak ayar düğmesi sıcak klapesini tam açmıyor olabilir. arada takılıp kalıyor ise soğuk ile sıcağı karıştırıyordur. havalandırma klapesine bi baktırın derim.. saygılar.

Geri