Gaz pedalının arka kısmından soğuk hava üflemesi

yukarimahalle

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar ; öncelikle tüm Renault ailesine selamlar saygılar...
Aracımı alalı 1 ay oldu 1.5 dci, genel olarak memnunum , fakat ufak tefek sorunlar da yok değil..
Gaz pedalının oradan hız 50 km üstüne çıkınca soğuk hava üflüyor mevsim itibariyle, bu durumu yaşayan arkadaşlar var mı ?
bu arada araç 3000 km yeni geçti rodaj başarı ile yaptım, şehir içi 4.8 ortalamasını yakaladı.. depo bitmeye yakın gerçek km ve değerleri fotoğrafla paylaşırım herkese slm ve saygılar..

O sıkıntı galiba kronik
Tanıdığım captur kullanıcılarının hepsinde aynı sıkıntı var. Bende de var.
Servise gittim olduğunu doğruladılar, çözüm bulamadılar

Malzemeden çalmışlar. Köylük yerde dikkat edin fare yılan vs girmesin :)

Hava giren yerden ses girmemesi mümkün olmadigindan izolasyon konusu da sıkıntı demek ki

normalde aracın hızına baglı olarak havalandırmadan hava gelir. bu hava ordan geliyor olmasın. benim şahsi görüşüm havanın havalandırmadan geliyor olmasıdır.

hava sürkilasyonu ayarını içeriye alıp denedin mi

Ben havalandırma olduğunu düşünmüyorum.izolasyon ile ilgili bir problem bencede.Çünkü Clio 4 ve megane 3 de böyle birşeyle karşılaşmadım fakat Capturda var maalesef.

2015 Captur Outdoor 1.5dci 90bg start&stop

Sent from my iPhone using Tapatalk

Havalandirmadan olsa sıcak gelir zaten

arkadaslar bende clıo4 var aynı sorun bendede vardı sorunun kaynagı motor kısmından ıcerıye gıren kablo demetının gectıgı lastık var onun kenarlarıına bosluk var serbest yanı oraya motor kısmından slıkon veya yumusak bısı ıle kapatırsanız sorun cozulur ben kapatmıstım sonradan kablo felan gectı bı kac tane gerek kalmadı ıcerden egılıp bakın goreceksınız zaten bosluk oldugunu burda renault sızı dusunmus ılerde kablo gecer dıye bosluk bırakmıs:)

Direksiyon arkasından üflemesi ?? Bizim kangoolarda o kısım çok sıkı ,clio 4 ve capturlarda boşluk mu var ?? Kangoo da ledler için çakmaklıktan hat çekmeyi düşünmüştüm ama imkansız çok iyi izole edilmiş.

aynen bendekınde kalem kalınlıgında kablo hortum rahatca gecebılıyor

Üfleme olayı yaz mevsiminde iyi olabilir, fakat soğuklarda ayağa sıcak vermekten başka çare yok gibi görünüyor.. tam depo yakıt tüketim miktarı Şehir içi + otoban karışık 913 km yaptı 100/4.8 lt ortalama. araç 4000 km oldu gerçek performansı kaç km sonra gösterecek merak ediyorum

Son düzenleme: