gaz kelebeği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan memolikk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

memolikk

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
bugün aracımın soğukken benzinden gaza geçerken stop ediyor diye lpg ciye tekrar götürdüm araca ayar falan fistan baktılar senin aracın gaz kelebeğinin temizlenmesi lazım dediler benzinde sıkıntı yok dedim ama ondan oluyor kurum bağlıyor dediler lpg de haziranda takılmasına rağmen tamam temizleyelim dedim 60 tl ye temizlediler 25 tl de ayarlamaya aldılar 85 tl tuttu lpgnin garantisi olmasına rağmen ayar garantiye girmez dedi yaptırdım kıydım paraya benzinden lpg ye geçerken ki tekleme kesildi anında çekişte arttı bu kadar mı değişir araç sanki uçmaya başladı araçı gaz kelebeğini temizletmenizi tavsiye ediyorum şiddetle bu kadar değişti çok memnun kaldım yakıtı da tam ayarladılarsa değme keyfime bitsinde fulleyip tekrar ne kadar yakıyor ölçeceğim tekrar benzinden gaza geçişde gayet düzeldi belli bile olmuyor inşaallah uzun zaman gider :) başkası yapsa daha ucuz yapardı temizleme işini 10 dk ka da temizledi ayarıda neden ücretli yaptılar anlamadım

Son düzenleme:
araç hala tekleme yapıyor soğukken yavaşlayıp hızlanmak isterken ısınınca motor problem kalmıyor gaz kelebeği temizlendi lpg enjektöründe birşeyler değişti yinede aynı test edip tekrar görüreceğim bakalım ne yapacaklar

arabayı bugün gene lpg ciye götürdüm
ilk çalıştırmadan sonra lpg de giderken pat pat bir ses çıkmaya başladı ve silkeleme gibi teklemeye başladı bende lpg ciye gittim motor ısındıkça bu sorun olmuyor usta arabaya bindi test ettik araç sıcaktı oraya gidene kadar motor ısınmıştı çünkü hiç bir sorun yok maşallah gayet güzel dedi lpg de hiç sorun yok dedi peki bu neden oluyor dedim o ateşlemeden kaynaklı olabilir buji ve kablolarının değişmesi lazım dedi yada bobinlerden olabilir dedi elinde iş vardı sonra gelirim diye döndüm araç sıcak olunca maşallahı var mercedesle kafa tutuyor iyi çok güzel sebeb bujilerden olabilirmi

arkadaşlar nedeni bu yüzdenmidir ne dersiniz değiştireyimmi tekrarr haziran sonunda lpg takılırken yenilenmişti bujiler

Geri