Full depoyla neden böyle az km yaptım ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan trk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

trk

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
merhabalar. Arabam 2013 model clio4 1.2 joy manuel. geçen hafta depomu 233 tl ye fulledim. bu yakıtla 450 km şehir dışı , 200 km istanbul şehir içi olmak üzere 650 km yol yaptım ve benzinim bitti. üstelik gayet dikkatli ve ekonomi odaklı kullanmama rağmen bu kadar az bir km yaptım.arabamın ilk sahibi benim ve arabamın tüm bakımları zamanında yetkili serviste yapılmıştır. diğer koşullar aşağıdaki gibidir

- araçta tek kişiydim .bagajda 20 kg lik eşya vardı
- her daim arabanın kaloriferi açıktı malum kış aylarındayız ama ac tuşu basılı değildi fan açıktı sadece
- ön tekerleklerimde lassa marka kış lastiği vardı
- kullandığım benzin Shell 95 oktan FuelSave ( sözde tasarruf yakıtı )
- istanbul şehir içinde çok trafige girmesemde uzun soluklu rampaları sık sık tırmandım

Bu şartlar altında , dikkatli kullanmama rağmen yaptığım km bana az geldi. sizce de öyle mi ? düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim. herkese iyi sürüşler.

merhabalar. Arabam 2013 model clio4 1.2 joy manuel. geçen hafta depomu 233 tl ye fulledim. bu yakıtla 450 km şehir dışı , 200 km istanbul şehir içi olmak üzere 650 km yol yaptım ve benzinim bitti. üstelik gayet dikkatli ve ekonomi odaklı kullanmama rağmen bu kadar az bir km yaptım.arabamın ilk sahibi benim ve arabamın tüm bakımları zamanında yetkili serviste yapılmıştır. diğer koşullar aşağıdaki gibidir

- araçta tek kişiydim .bagajda 20 kg lik eşya vardı
- her daim arabanın kaloriferi açıktı malum kış aylarındayız ama ac tuşu basılı değildi fan açıktı sadece
- ön tekerleklerimde lassa marka kış lastiği vardı
- kullandığım benzin Shell 95 oktan FuelSave ( sözde tasarruf yakıtı )
- istanbul şehir içinde çok trafige girmesemde uzun soluklu rampaları sık sık tırmandım

Bu şartlar altında , dikkatli kullanmama rağmen yaptığım km bana az geldi. sizce de öyle mi ? düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim. herkese iyi sürüşler.

Kıs lastikleri normalden biraz fazla yaktırıyor. Bir de sık sık rampa varda demişsiniz. Aslında menzil deponuz 40 litre alıyor. 50 litre alıyor ise 100-150 km daha yapabilirdi. Bakımlar düzenli yapılıyorsa bile bu tip sorunlar bazen oluşabiliyor. Ama yine de normal görünüyor. Bir kaç depo normal menzilden farklı bir menzil ortaya çıkabilir.

Twitter : @tanseler
Instagram : @tanseler
iMessage : tanseler@me.com

çok teşekkür ederim . güzel açıklamışsınız. normal dediniz ama gönlümden en az 750 km geçmişti benzini alırken. biraz az geldi 650 km. neyse hayırlısı olsun :D

Benimde 2012 fluence 1.5 Dci var. Normalde full depo 900 km altında gitmezdi. En son 650 km zor gitti. Bu neden olabilir. Bakimlari vs var

Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benimde 2012 fluence 1.5 Dci var. Normalde full depo 900 km altında gitmezdi. En son 650 km zor gitti. Bu neden olabilir. Bakimlari vs var

Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben bakıma girmeden önce 900 üzeri rahat görüyordum 2014 fluence ile. Ama 40.000 bakımdan sonra ortalama 750-850 km arası değişiyor. 900 üzerini uzun yolda görüyorum sadece.

Twitter : @tanseler
Instagram : @tanseler
iMessage : tanseler@me.com

Değerler o kadar kotu degil. Ama size tavsiyem arac az yaksin diye,aman gaza as basayim aman rampada dusuk vitesle soyle cikayim derseniz daha cok yakar araciniz

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

benzin fiyatını ort. 5,20 ₺ den hesaplarsak

233/5,20 yaklaşık 45 litre benzin almışsınız ve bu benzile 650 km yol yapmışsınız.

(45/650)X100=6,9 lt yani 100 km de ort. 6,9 lt benzin tüketmişssniz.

Kullandığınız yolun şartları (yokuş v.s.) kış şartları göz önüne alınırsa normal bir tüketim gibi duruyor.

Fazla tüketimde şüphelenilecek durumlar: Lastik basınçları, Lastiklerin yakıt tüketim değerleri ( her harf için 0,1-0,2 LT arası ), yanlış devirde yanlış kullanım alışkanlıkları, filtrelerin doluluk oranları, enjektörün temizlik durumu.

Özellikle kış aylarında soğuk havadan dolayı yakıtın buharlaşması zorlaştığından dolayı araç ısınana kadar zengin karışımla çalışır. Bu da kış aylarında özellikle dizellerde yakıt artışı olarak karışımıza çıkıyor.

benzin fiyatını ort. 5,20 ₺ den hesaplarsak

233/5,20 yaklaşık 45 litre benzin almışsınız ve bu benzile 650 km yol yapmışsınız.

(45/650)X100=6,9 lt yani 100 km de ort. 6,9 lt benzin tüketmişssniz.

Kullandığınız yolun şartları (yokuş v.s.) kış şartları göz önüne alınırsa normal bir tüketim gibi duruyor.
içimi rahatlattınız teşekkür ederim sanırım ben biraz abarttım :D

Fazla tüketimde şüphelenilecek durumlar: Lastik basınçları, Lastiklerin yakıt tüketim değerleri ( her harf için 0,1-0,2 LT arası ), yanlış devirde yanlış kullanım alışkanlıkları, filtrelerin doluluk oranları, enjektörün temizlik durumu.

Özellikle kış aylarında soğuk havadan dolayı yakıtın buharlaşması zorlaştığından dolayı araç ısınana kadar zengin karışımla çalışır. Bu da kış aylarında özellikle dizellerde yakıt artışı olarak karışımıza çıkıyor.
haklısınız lastiklerim baya yumuşak türde. oda etken olabilir. teşekkürler

Geri