Fren Pedalı Kendiliğinden Aşağı İniyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Olitos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Olitos

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
2014 Clio IV aracımda yavaşlamak için sabit bir şekilde frene bastığımda fren pedalı daha fazla basmamama rağmen kendiliğinden dibe doğru iniyor eğer bir kaç kere pompalarsam yukardayken tutuyor fakat pompalamazsam neredeyse dip fren yapmam gerekiyor durmak için. Araç şuan 90 binde ben alalı 1 ay oldu, balatalar ne zaman değişti en son bilmiyorum. Yakında uzun yola çıkacağım sizce problem neyden kaynaklanıyor? Balatalar, fren hidroliği, fren merkezi?

Fren hidroliği yada fren merkezi

2014 Clio IV aracımda yavaşlamak için sabit bir şekilde frene bastığımda fren pedalı daha fazla basmamama rağmen kendiliğinden dibe doğru iniyor eğer bir kaç kere pompalarsam yukardayken tutuyor fakat pompalamazsam neredeyse dip fren yapmam gerekiyor durmak için. Araç şuan 90 binde ben alalı 1 ay oldu, balatalar ne zaman değişti en son bilmiyorum. Yakında uzun yola çıkacağım sizce problem neyden kaynaklanıyor? Balatalar, fren hidroliği, fren merkezi?
İyi akşamlar. Eğer fren hidroliğinizde eksilme yoksa, fren merkezi için lastiklerinde kaçırma olabilir. Ancak 90.000km için oldukça düşük bir ihtimal. Aracınızın fren bakımı belli olmadığına göre, bir ihtimal de ön balatalarınız bitik ve / veya arka fren ayarınız çok düşük seviyede olabilir.

Merhaba, fren hidroliği kontrolü ve fren merkezini kontrol ettirin.Bunu aracın yaşı için söyledim,diğer seçenek balatalar arkalar bitmemiştir muhtemelen ama önleri kontrol etttirin ve daha önce hiç yapılmadıysa arka kampanalardan fren ayarı yaptırın.

sorunun muhtemel birkaç kaynağı

1) fren hidroliği az/çok düşük (araştırılması lazım çünkü aslında kendiliğinden azalanda bir sıvı değildir normalde)

2) yukarıda arkadaşında dediği gibi Fren merkezi

3) fren westinghouse olarakta bilinen fren servosu

4) hortum vb kaçak

5) hidrolik yağında hava olması

hepsininde acilen dikkate alınması lazım ve uzun yol bir kenara yola çıkarken bile dikkat edilmesi lazım,çözmeden ilerlemeyin derim hocam risk almayın

fren hidroliğinin azalması geliyor aklıma. hava olsa sertleşirdi. fren merkezi ile alakalı da bir sorunda olabilir.

Son düzenleme:
Geri