Kendim bir yedek parçacı ve Rent A Car olarak yorum yapayım.
Fren balataları Orjinal de Renaultlar da FERODO kullanılmaktadır MAIS olanlar.
Diskler de genelde SNR markadır.
Bu demek değil ki sadece SNR YA DA FERODO orjinali. TRW, VALEO vs.. bunlar da orjinal üreticidir ve gözünüz kapalı alabilirsiniz ürünlerini.
Ötmeyen balata yoktur. Orjinal balata ve diskler bile cayır cayır ötüyor. Bu şans işi. Toz girer sürekli balata ve disk arasına, taş girer bir şey olur ondan sonra hep öter.
Ucuz mala kaçmayın, iyisi neyse onu takın. Ben fren sisteminde tüm marka parçaları kullanmış biri olarak söylüyorum. Balataların hepsinin frene dokununca durdurma mesafeleri aynı değil, kullanırken fark etmiyorsunuz ama daha geç daha ilerde duruyorsunuz. Hatta hiç durdurmayanlar bile var, VEKA, BEŞER yerli çin malı vs..
Size önerebileceğim markalardan en başta BLUEPRINT gelir. Orjinal balatalardan da yüksek bir fiyat ile karşılaşabilirsiniz aynı şekilde disklerde de ama parasının hakkını sonuna kadar verirler. Benim orjinal frenlerim tutuyormuymuş dedirtir size
BluePrint
TRW
Ferodo
Valeo
Swag
bunlar Renault grubuna da üretim yapan markalar. Diskleri de mevcut. Hepsi de çok kalitelidir, orjinal ekipman üreticileridir ve üzmez sizi durma konusunda ve zırt bırt
ABS açtırmaz.
Her üründe olduğu gibi bu markaların da çakmaları üretiliyor ve piyasa da dolanıyor. Umarım öyle bir malzemeye denk gelmezsiniz.