Fluence touch yaklaşık 2000 devir ve sonrası debriyajda vibrasyon

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan boranko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

boranko

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba aracım fluence 2015 touch,bakımları zamanında yapılmış, dizel, manuel vites ve 40.000 de. Lastiklerim yeni ve michelin basınçları tam. Sizlerinde tecrübelerinize istinaden bir kaç sorum olacaktı.

1: vites 2-3-4-5 hangisi olursa olsun farketmez araç 2000 devir veya üzerine çıktığında bilhassa debriyaj pedalında aşırı bir vibrasyon oluyor, neredeyse yan koltukta oturan dahi tabandan vibrasyonu hissediyor.

2: aracımı sabah çalıştırdığımda normal bir dizel sesi olmasına rağmen, aracı biraz sıkıştırıp duruduktan sonra (3.viteste 3000-3500 devir gibi) motorun kaputunu araç çalışır halde açtığımda motorun şoför tarafından tamda şanzumanın olduğu bölgeden bir uğultu sesi geliyor. acaba bununda vibrasyonla bir bağlantısı olabilirmi.

3: bu sorumda biraz farklı aracın cam içindeki 3.stop lambasının (led) nasıl söküldüğü ile ilgili bir bilginiz varmı.
(stop lambasını kendim sökeceğim)

Sormuş olduğum sorular ile ilgili bana teknik destek verirseniz, tamirciye veya servise gittiğimde elim daha güçlü olacaktır. ilginiz için şimdiden teşekkürler.

geçmiş olsun,

aracınız garantide servise gösterin kesin bilgiyi vereceklerdir. tariflenen durum şanzumanla alakalı geliyor. garanti dışı filan denirse biraz araştırma yapıp, başka servisede danışın. erken davranırsanız sizin için daha faydalı, arıza ilerlememiş olur.

lambayı hiç sökmedim rica ederseniz servis elemanı yardımcı olur

Volant sorunu gibi gözüküyor.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bugün itibari ile kayıt açtırarak servise gittim ve deneme sürüşüne çıktık ve vibrasyonun normal olduğunu söylediler. İkna oldummu? bilemiyorum.. Ayrıca uğultu sesininde fandan geldiğini söylediler. sabah çalıştırmalarında sesin fazla olmayışının sebebi tek fan çalışıyor oluşu imiş.. zira araç motoru biraz sıkıştırılıp zorlandığında ikinci fanın devreye girişi şanzumanın oradan gelen uğultu şeklindeki sesin artmasına sebebiyet verir imiş. miş miş miş.. Ne diyeyim onlar öyle diyorsa itirazım olmaz. ilgi alakanız için teşekkürler.

başka servise sorma imkanınız varsa gösterin. mümkünse formen'le yani usta başıyla test sürüşüne çıkmayı talep edin. fan sesi hikayesi mış mış'ı aşmış, nasıl bir açıklama anlam veremedim

arkadaşlar bugün itibari ile bu sorun iyice sinirimi bozmaya başladı KOCAELİ veya yakın çevrede oturan varsa bana yardımcı olabilirmi. bu işten gerçekten anlayan iyi bir usta tavsiyesi olan varmı ilginiz için şimdiden teşekkürler.

Geri