Fluence çalışmama sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan foalbud
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

foalbud

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar cümleten selamlar,

2010 model fluence 1.5 dci extreme aracım.araç ozellikle yeni kontak kapatıldığından kısa süre sonra çalıştırmakl istenirse kontak boşa dönüyor,hiç marş sesi bile gelmiyor.eskiden tek tük olurdu şimdi her gun oluyor.10-12 kez üst üst kontak cevirince anca çalışıyor.ya da 30 saniye falan beklemek gerekiyor ki bunda da hemen çalışmayabliyor.

bir ara bakıma götürdüğümde usta dinamoya bakmal lazım o da yarım gün sürer demişti vakit yoktu.sizce ne yapmalıyım neden olabilir

Immoblizer hatasi olabilir.

Notbeş ile gönderildi.

Kontak termiği olabilir, marş dinamosunun elektrik bağlantılarında sıkıntı olabilir.

Kontak termiği olabilir, marş dinamosunun elektrik bağlantılarında sıkıntı olabilir.

Hocam bi mahalle arasında küçük bir elektrikçiye götürdüm bir tanıdık vasıtasıyla.dinamodan olabilir dedi dinamoyu söktü.ilk kez açılıyor dinamo dedi bakırlarını değiştim düzelttim gibi bişeyler soyledi.sorun orda çözüldü gibiydi.yalnız tekrar aynı arızayı verirse benı muhakkak ara dedi.akşam eve giderken yine çalışmadı aradım ustayı,o zaman kontak termiğidir dinamo ile ilgili hiç bir sorun kalmadı dedi.bu kontak termiği masrafı ne kadardır,bunu da elektrikçi mi yapar yoksa kilitciler yapar mı,bir de değişmesi uzun sürer mi?

teşekkür ederim,

küçük bir olasılıkda olsa anahtar çipinde sıkıntı olabilir yedek anahtarın varsa birde onla dene(en masrafsız öneri)

Hocam bi mahalle arasında küçük bir elektrikçiye götürdüm bir tanıdık vasıtasıyla.dinamodan olabilir dedi dinamoyu söktü.ilk kez açılıyor dinamo dedi bakırlarını değiştim düzelttim gibi bişeyler soyledi.sorun orda çözüldü gibiydi.yalnız tekrar aynı arızayı verirse benı muhakkak ara dedi.akşam eve giderken yine çalışmadı aradım ustayı,o zaman kontak termiğidir dinamo ile ilgili hiç bir sorun kalmadı dedi.bu kontak termiği masrafı ne kadardır,bunu da elektrikçi mi yapar yoksa kilitciler yapar mı,bir de değişmesi uzun sürer mi?

teşekkür ederim,

Hocam parça fiyatı hakkında fikrim yok ama sattığım Passat modelinde bir arkadaşın termiğinde sıkıntı çıkmıştı 20 25TL kadar parça fiyatı ödemişti. İşçilik de bi o kadar tutmuştu galiba. İşçiliği net hatırlamıyorum.

Termiği elektrikçiler değiştirir. Aslında eliniz yatkınsa siz de değiştirebilirsiniz bence. Sonuçta direksiyon plastiği sökülecek termik çıkarılacak ve yeni termik soketlerine takılacak.

Geri