Far yükseklik ayar düğmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan paşa_52
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

paşa_52

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Iyi aksamlar ustadlar. Aracim 2006 megane 2 hb 1.6 Direksiyonun alt tarafinda bulunan far yükseklik dugmesi çalışmıyor. Internetten araştırdım biraz alttaki resmi buldum. Bu parça çıkık olabilir demişler. Yada ben yanlis anladim :) Arabanin altina baktım böyle bi parca göremedim. Neden çalışmaz far yükseklik dugmesi acaba?
7e49dae7a9f18bf46a5a72f6479b4726.webp

SM-N900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Acaba düğmeye elektrik geliyor mu? Geliyorsa aşağıdaki videoda 3:25 dakikada yükseklik ayarlayan far motorunu görebilirsiniz. Onun kablosu çıkmış olabilir. Sizin araçların meşhur ampul değiştirme teknikleri ile belki tamponu sökmeden yerine oturtulabilir eğer davlumbazdaki o küçük yuvadan yetişemiyorsanız davlumbazın ön kısmındaki bağlantı yerlerini söküp esnetirseniz tahminim oraya ulaşabilirsiniz.

Bu sistemin çalışma mantığı

Bu da yukarıda anlattığım sökme yöntemi. Video aynı zamanda ampul değişimini gösteriyor.

bu parça biraz dynamic modellerde bulunan xenon farın otomatık yukselık ayar sensorune benzıyor ama bilemedim.. onlarınkı tam bu resımdekı yerde hatta arızası da meshur.. düz halojen farlarda far ayar motorları muhtemelen farın arkasında eskı bir hyundaı aracta oyle görmüştüm

Kapsamlı bilgilendirme için çok teşekkürler. H.sonu ilk işim bununla uğraşmak olacak. Sonuç hakkında bilgilendirme yaparım

Acaba düğmeye elektrik geliyor mu? Geliyorsa aşağıdaki videoda 3:25 dakikada yükseklik ayarlayan far motorunu görebilirsiniz. Onun kablosu çıkmış olabilir. Sizin araçların meşhur ampul değiştirme teknikleri ile belki tamponu sökmeden yerine oturtulabilir eğer davlumbazdaki o küçük yuvadan yetişemiyorsanız davlumbazın ön kısmındaki bağlantı yerlerini söküp esnetirseniz tahminim oraya ulaşabilirsiniz.

Bu sistemin çalışma mantığı

Bu da yukarıda anlattığım sökme yöntemi. Video aynı zamanda ampul değişimini gösteriyor.

Çağrı kardeşim detaylı videolar göndermiş. H.sonu uğraşıcam bakalım ne çıkacak sonunda. Videoda da farın arka kısmında görünüyo parça dediğiniz gibi. Teşekkürler bilgi için :)

bu parça biraz dynamic modellerde bulunan xenon farın otomatık yukselık ayar sensorune benzıyor ama bilemedim.. onlarınkı tam bu resımdekı yerde hatta arızası da meshur.. düz halojen farlarda far ayar motorları muhtemelen farın arkasında eskı bir hyundaı aracta oyle görmüştüm

Geri