Resimde görüldüğü gibi kenarlarında metal tırnaklar var. Onları söküyoruz ;
Ve kolumuzu ayırmış bulunmaktayız. İçerisinde görüldüğü gibi mekanizma mevcut
Selektör kısmının çalışma prensibini çözmem hemen hemen 1 saat sürdü. Ve neticede çözdüm. Zaten bir Fransızın işine aklım ermeseydi kahrolurdum
Alttaki resimde görülen düzenek(baş parmağımın uç kısmındaki) sadece selektör için yapılmış. Kolun geriye doğru çekilmesi ile bu metal düzenek yaya basıyor ve bir diğer ucu ise kolun sapında takılı olan yuvarlak beyaz halkayı sağa-sola çevirerek selektör kontaklarını çalıştırıyor.
Alttaki resimde ise selektör kolunun yayı ;
Öyle bir düzenek yapmışlar ki ben maalesef istediğim modifiyeyi gerçekleştiremedim. Amacım uzun far ları ayırmak olsaydı kolaydı. Ama ben kolun çekildiği gibi kalmasını istiyordum. Ve tekrar geriye kendim itmek istiyordum. Hal böyle olunca sökmüşken güzel bir bakım yaptım. Komple içini dağıtıp plastik mekanik olan hareketli kısımları gresledim. Ama kontakları greslemeden sadece temizledim. Sizde yaparsanız kontakları yani elektrik şalterlerine gres sürmeyin.Sadece oksidasyonu(elektrik arkından oluşan) temizleyin yeter. Ve işte mekanik kısımların temizlenmiş,greslenmiş halleri
( Alıntıdır )