Fan motoru sadece 4.kademede çalişiyor ne olabilir yardim lütfen

ozkanatli

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar selam 2004 scenic 2 aracımın manuel olan fan hız konumu anahtarı sadece 4.kademeye alınca çalışıyor.Sıkıntı kademe anahtarında mı yoksa arada elektronik parça mı var yada ilk 3 kademenin sigortası ayrı mı ? yardımınızı rica ederim..

saygılarımla..

Kademe anahtarıyla ilgili sanırım bu sıkıntı. Daha önce böyle bir konu açılmış ve sonuca ulaşılmıştı diye hatırlıyorum. Umarım en kısa zamanda sıkıntın hallolur.

Kademe anahtarı arızalı büyük ihtimal değişmeniz gerekebilir anahtar fan motoruna giden akımı ayarlar.

Merhaba aracınızın fan motorunda ve anahtarda sorun yok sorununuz kalorifer sisteminde rezistans bulunmakta rezistans bozulunca bu sorunu yapmakta bu parçayı değiştiğinde sorun ortadan kalkıyor

Merhaba aracınızın fan motorunda ve anahtarda sorun yok sorununuz kalorifer sisteminde rezistans bulunmakta rezistans bozulunca bu sorunu yapmakta bu parçayı değiştiğinde sorun ortadan kalkıyor

İlginize teşekkürler dediğiniz gibi sorunun rezistanstan kaynaklandığı çıktı.yenisini 80 TL ye sanayiden buldum.Araç kutu gibi olduğu için soketten değilde kabloları kesip ekleyerek yaptım düzgün çalışıyor.
Fakat bu seferde rezistans çok fazla ısınıyor sanırım fanda sıkışma var.

Sizlere sorum fan motoruna ön konsolu yada göğüs söküptemi ulaşacağım ? yoksa clio lardaki gibi kaputu açıp sileceklerin alt kısmını söküpte felan mı ulaşacağım ? bilgi lütfen

Aracın yolcu torpidosunu sökük ve orta panel konsolunuda sökerek torpidoyu yerinden çıkartınca fan motorunun arkasında rezistansı fan kutusuna takıyosunuz sanırım siz dışarda bıraktınız rezistans kutu içerisine montazlı olması fan dönerek onu soğutmakta ankaradaysanız yardımcı olurum

sorun kademe rezistansında

Geri