Facebook Neden Mavi ?

*Gökhan42

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
COgu kişi biliyordur ama bilmeyenlerde vardır diye konusunu actım ..
26 Yaşındaki Kurucusu Mark Zuckerberg Kırmızı ve Yeşil tonlarını tam seçemeyen Renk körü bi insandır.. Bu yüzden Facebook mavi renktedir. Zuckerberg'in en net gördüğü Renk Tonu Mavi :)

İlginç...:)

RFC de mavi... hayırdır kine... :cool:

ben bilmiyordum :) guzel bilgi tesekkurler

Nedeni renk körlüğü olmasa bile basit ve anlaşılır olabilir. Bir marka piyasa veya pazar alanına girerken ilk tercih edilen renk kırmızı, sonrasında mavidir. Eğer bu iki renk diğer markalar tarafından kullanılıyorsa ya farklı bir renk tercih edilir ki burada verilmek istenen mesaj farklılıktır ya da mavi ve kırmızı renklerden birisine yönelme olur.

Mavi ve kırmızı renklerin bu kadar çok tercih edilme nedeni ise; kırmızının insanları kendisine çekmesi, bir sıcaklık veya yakınlık uyandırması iken mavinin huzur ve sakinlik vermesidir. Aynı zamanda kırmızının rakibi mavidir.

Piyasalarda rakip markalara baktığınızda da bunu görebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse; Galatasaray sarının yanına en çok yakışan renk kırmızıyı kullanırken, futbol piyasasına Galatasaray'dan sonra giren Fenerbahçe sarının yanına mavi tonlarını kullanmıştır.:D

Son düzenleme:
Geri