Esm

hkderinoz

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Selam uzman arkadaşlar, 2014 model clio sport tourer 1,5dci edc araç sahibiyim, aracın broşüründe aşşağıda belirttiğim ESM sisteminin mevcut olduğu yazıyor. Müşteri hizmetleri ve yetkili servis :))) hiç bir bilgiye sahip değil. Bu konuda hem teknik bilgi hemde aracımda olup olmadığı konusunda bilgisi olan arkadaşlardan cvp bekliyorum.. kolay gelsin...

AKILLI ENERJİ YÖNETİMİ (ESM)
Elektrik tüketimini optimize eder, ayrıca fren ve yavaşlamada kazanılan
kinetik enerjiyi kullanarak aküyü şarj eder.
Rejeneratif Frenleme Sistemi Nedir?
Frenleme esnasında kazanılan kinetik enerjinin elektrik enerjisine dönüştürülmesi teknolojisidir.

Böyle bir çalışmanız mı var. Konuyu biraz daha açarsanız...

çalışma derken? mesajdaki bilgi aracın broşüründe ve web den bulduğum bir alıntıdır? Bu konuyu daha önce merak edip araştıran arkadaşlar, Renault hangi araçlarda kullanmış belki bilgi verebilir diye düşündüm.. Teşekkürler..

Ayrıca yetkili servisinin ve Renault müşteri hizmetlerinin bu konuda bilgisi olmaması çok ilginç. Sattıkları aracın şase no, motor tipi belli ;bu ESM sistemini kullanıp kullanmadıklarını bilmemeleri çok komik. Bu yüzden bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım istedim. iyi çalışmalar...

Turbo motorlu araçlarda mevcut diye biliyorum . Bu özellik. Kullanım kitabında standart bilgiler içerdiğinden yanıltıyor bazen. Frene uygulanan enerjiyi aküye artı olarak geri şarj ile kazanım sağlıyor.

SM-G800HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri