'Enjeksiyon Kontrol Edin'' hatası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ynr83
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ynr83

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba,

Sanırım bir çok megane 3 araçta olan bir sorun enjeksiyon hatası. Forumda aradığında bir çok konu gördüm ancak çoğunun kesin olarak çözülüp çözülmediği belirtilmemiş.

Biraz bu nedenle biraz da bendeki sorunun diğer enjeksiyon sorunlarına benzemiyor olması nedeniyle yeni konu açmak istedim.

Öncelikle aracım 2011 model privilege edc dizel. Zaman zaman aracımı çalıştırdığımda 2-3 sn. sonra stop edip ''Enjeksiyon Kontrol Edin'' hatası veriyor ve bir kaç defa deneyip 5-10 dk bekledikten sonra çalışıyor. Bazen de hiç çalışmadan doğrudan bu hatayı veriyor.

Araç bir şekilde çalıştıktan sonra hata uyarısı sönüyor ve çekişinde veya başka bir aksamda sorun olmuyor. Yani yüksek devirde vs bayılma yok.

En son geçtiğimiz hafta aracın beyni tamamen kontrol edildi, sorun çıkmadı. Enjektör kontrol edildi sorun çıkmadı ancak enjektörcü akünün zayıf olduğunu, bu yüzden yapabileceğini söyledi. Bunun üzerine yeni akü takıldı ancak sorun hala devam ediyor.

Tekrar etmekte fayda var, araç çalıştığında ve hareket halindeyken hiç bir sorunu veya uyarı lambası yok.

Önerilerini dinlemekten memnuniyet duyarım.

benim 12bindeki captur 1.2'de de geçen gün aynı hatayı verdi, kapatıp açtım düzeldi :)

Merhaba,

Konunun ilk mesajındaki sorunum çözüldü. Aracın ilk çalışmadan hemen sonra gaza bastığımda tekrar stop etmediğini fark ettim. Bu nedenle sorunun gaz kelebeği ayarlarında olabileceğini düşündüm ve servise bunu aktardım. Dediğim şekilde gaz kelebeği temizliği-ayarı yaptılar ve sorun çözüldü. Aylardır teklemeden kullanıyorum.

Geri