emniyet kemeri sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan trk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

trk

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
merhabalar arabam 2013 clio4. garantisi bitti. arabadan inmek için kemerimi çıkardıgımda otomatik olarak sarılarak yuvasına dönmesi gereken kemer bu işlemi yapmıyor. koltukta yığılıp kalıyor ben elimle yuvasına doğru ittiriyorum. bunun çözümü ve maliyeti nedir . serviste iyi niyet garantisi kapsamına girer mi yoksa sanayiyemi gideyim . teşekkürler

Once bir sonuna kadar cekin geri sarin icinde toplanma olabilir.bu yasta aracta kemer sorunu kolay kolay olmaz.ayrica kemerin icinden gectigi plastik toka ve kemerin yuzeyi tortu seklinde kir olursa o da engel olur buralari temizleyin .onceki aracimda temizleyerek cozmustum.o da olmazsa silikon sprey sikin o cozebilir.bunlar kendiniz yapabilceginiz dusuk maliyetli cozum onerileri.bunlari yapmadan sanayi yoluna basvurmayin derim.

Önce kemeri sabunlu suyla temizleyeceksin, daha sonra würth slikon sprey ile hem iç tarafından hem dış tarafından slikonlayacaksın sorun kalmaz...
würth slikon sprey satış yapan internet sitelerinde 23 ile 35 lira arasında satılıyor, geçen n11.com dan 23 liraya aldım...

bugün söylediğiniz yöntemleri uygulayacağım. sonucu yine yazarım. öneriler için teşekkürler

Eğer ustanın önerdikleri sorunu çözmezse şikayetvar.com a durumu anlat garantim yeni bitti bakınlarımı hep yetkilide yaptırdım diye 2 gün içinde ararlar muhtemelen iyi niyet garantisine sokarlar

sanayilerde de döşemeciler ilgilenir. yay gevşemiş ise kemeri yerinden söküp yayı sarıp tekrar takıyorlar 99 model aracıma yaptırmıştım kemerin kayganlığı da zamanla yok olduğu için kemer kısmının değişimiyle birlikte 80 tl gibi bir ücret ödemiştim.

2001 Twingonun kemerleri zor topluyordu, arada bir silikon sprey uyguluyorum, sıfır araca yakın bir toplama hızı var...

merhabalar arabam 2013 clio4. garantisi bitti. arabadan inmek için kemerimi çıkardıgımda otomatik olarak sarılarak yuvasına dönmesi gereken kemer bu işlemi yapmıyor. koltukta yığılıp kalıyor ben elimle yuvasına doğru ittiriyorum. bunun çözümü ve maliyeti nedir . serviste iyi niyet garantisi kapsamına girer mi yoksa sanayiyemi gideyim . teşekkürler

Dry lube ( kuru yaglayici ) bilinen butun markalarda ( wurth, berner, terosan ) mevcut. Yapisi silikon spreyinden farklidir ve ozellikle emniyet kemeri, sunroof kizaklari ve cam dis fitillerini yaglamak icin kullanilir. Uygulandiktan sonra takribi bir sonraki arac bakimina kadar tekrar kullanilmasi gerekmez. Urun yaglayicidir fakat islak veya yagli degildir. Ayni zamanda aracin kopkiyine sıkıldığında statik elektrik olusmasini da engeller. Tavsiyem bu urunu alip emniyet kemerini disari cikarttiktan sonra on ve arka tarafina bolca sikmaniz. Bir kac kere toplayip acin farki gorursunuz. Uygulandiktan sonra kemeri takabilir, kullanabilirsiniz kiyafet uzerinde iz birakmaz. Urun fiyati 45~60 lira arasinda degismekte. Kuru yaglayici oldugu icin guzel yani topaklanma, toz veya tuy toplamaz uygulandigi yere.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ben de 2006 model aracıma 2 yıl önce Sunroof kızakları ve kapı/cam fitilleri için olanından aracıma uygulamıştım.Aynı şekilde benim emniyet kemerim de elle ittirince sarıyordu.Temizleyip silikon spreyi sıktım.Şu anda yeni sahibinde hala sıfır gibi sarıyor.

Geri