Ekspertiz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan so61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

so61

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar ekspertizde %85 motor gücü çıktı bu iyi bir değermidir bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi değilse normali kaçtır

Araç kaç kilometrede

2 teker uzerinde %4-5 daha az cikar demisti bir ekspertiz dukkaninin sahibi onu cikarirsak %10 luk bir motor gucu kaybi yasanmis durumda.. tahminimce (sadece tahmin) motor eger 150-200 bin km nin uzerindeyse bu normal karsilanabilir.. eger km si az ise zamaninda uygunsuz bir chiptuning yaptirilmis olup cok yuklenmeden kaynakli sekmanlara zarar vermis olabilir.. ya da motor yag eksiltiyordur yagi zamaninda tamamlanmamistir. Bir sure yagsiz kalmistir sekmanlara yine zarar vermistir buna bagli olarak motor kompresyonu dusmustur vs. bir cok sebebi olabilir.. ancak 60 binde hyundai satmistik ekspertizde motor gucu %95+4~ sapma payi ile %99 performansinda idi..
Bu kucuk deneyimimden yola cikarak bu tahmini yuruttum.. zira 60 bindeki sirket aracimiz bile (5-6 farkli insan kullaniyordu) %99 performans cikariyor ise %89-90 verimlilige a dusmus bir motorun baya hor kullanilmis olmasi ya da cok fazla km yapmis olmasi gerekir diye duz mantik kurdum sadece... Tekrar ediyorum verdigim ornek arac alim kararinizda size engel olmasin.. mutlaka motordan tam anlayan isin ehli bir motor ustasina goturmenizde fayda var.. sadece yasanan kayibin az olmadigini dusunuyorum...

Ekleme: sekmanlardan bahsettim yukarida... Bariz bir zarar gormus ise kendiniz de gorunce anlayabilirsiniz.. dip gaz esnasinda egzozdan mavimsi bir duman cikar ise( motor isinmis iken) sekman erimeye basladigindan motor yaginiz yanma odasina karisiyor ve yakitla beraber yaniyor demektir.. direkt uzaklasin basiniza is alirsiniz 2-3 bin ve uzeri masraf cikarir en az

Son düzenleme:
Geri