Egzoz emisyonu kontrol ettiriniz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan salkin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

salkin

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar forum sayfanıza yeni üye oldum.
Almanya da yaşıyorum aracım renault megane 3 1.9 bose Edition

Yaklaşık 5 ay önce aracım enjeksiyonu kontrol ettiriniz diye bir hata vermeye başladı forum sayfanızda okuduğum kadarıyla aracı kapat tekrar aç hata gidiyor dedi bu şekilde yaptım ve hata gitti fakat hata aralıklarla gelmeye başladı bende umursamadım. İzin vakti geldi haline araca bakım yapılması lazım araca bakım yaptırırken bu hata başımda daha büyük işler açtı 900 Euro masraf yaptım araca bu parayla 2 tane twingo alınırdı fakat şu hatadan bir türlü kurtulamadım. Egr valfi değişti on takımlar yenilendi yağ yag filtresi hava filtresi vesaire değişti. Sonuç olarak aracın beynini okuduklarinda araç egr valfi gösterdi buna binaleyn egr valfi değişti 1 depo da 40 listeye yakın mazot vardı 700 km yol yaptım parça degistikten sonra son depo lambası yandiktan sonra motor lambasiyla birlikte servis lambası tamamen yanmaya başladı bu olalı 2 hafta oluyor 2 haftadır bu şekilde biniyorum bu lambalar aktif olduğundan beri hiç bir çekiş kaybım yok bir sürü ustaya gittim problem bulunmadı en son bugün Bi ustaya gittim aracın beynine parça tanıtılmamis dedi başına böyle bisey gelen var mı kafayı yemek üzereyim bu forum sitesine yazmamın sebebi de bu memlekette renault fazla tutulmuyor Türkiye de daha çok kullanıldığı için yardım edebilecek biri var mı.

Merhaba arkadaşlar forum sayfanıza yeni üye oldum.
Almanya da yaşıyorum aracım renault megane 3 1.9 bose Edition

Yaklaşık 5 ay önce aracım enjeksiyonu kontrol ettiriniz diye bir hata vermeye başladı forum sayfanızda okuduğum kadarıyla aracı kapat tekrar aç hata gidiyor dedi bu şekilde yaptım ve hata gitti fakat hata aralıklarla gelmeye başladı bende umursamadım. İzin vakti geldi haline araca bakım yapılması lazım araca bakım yaptırırken bu hata başımda daha büyük işler açtı 900 Euro masraf yaptım araca bu parayla 2 tane twingo alınırdı fakat şu hatadan bir türlü kurtulamadım. Egr valfi değişti on takımlar yenilendi yağ yag filtresi hava filtresi vesaire değişti. Sonuç olarak aracın beynini okuduklarinda araç egr valfi gösterdi buna binaleyn egr valfi değişti 1 depo da 40 listeye yakın mazot vardı 700 km yol yaptım parça degistikten sonra son depo lambası yandiktan sonra motor lambasiyla birlikte servis lambası tamamen yanmaya başladı bu olalı 2 hafta oluyor 2 haftadır bu şekilde biniyorum bu lambalar aktif olduğundan beri hiç bir çekiş kaybım yok bir sürü ustaya gittim problem bulunmadı en son bugün Bi ustaya gittim aracın beynine parça tanıtılmamis dedi başına böyle bisey gelen var mı kafayı yemek üzereyim bu forum sitesine yazmamın sebebi de bu memlekette renault fazla tutulmuyor Türkiye de daha çok kullanıldığı için yardım edebilecek biri var mı.

Öncelikle geçmiş olsun. Egzoz emisyon arızası su sebeple olmustur diyebileceğimiz bir arıza değil. Pek çok sebebi olabiliyor. Dpf tıkanıklığı, enjektör arizasi, mazot pompasi arizasi, egr valfi, beyin sorunu, sensor arizasi gibi bir suru nedeni olabilir. Bu arıza benim basima geldiginde enjektorler ve mazot pompasinin degisimine sebep olmustu. Bu arıza basit maliyetlerle duzeltilebildigi gibi çok ciddi masraflara da yol acabiliyor. Bana olan maliyeti de 5.500 lira tuttu. Belki daha az çıkardı ama yetkili servis işlem yapti benim araca. Umarım sizinki de 900€ üzerine masraf cikartmaz ama bu arıza onemsenmedigi zaman ciddi sonuclara sebep oluyor. İyi tarafi sizin araç cekisten düşmemiş. Bu da olsaydi bir 900€ daha masrafiniz olurdu. Size tavsiyem bu aractan anlayan bir ustaya gostermeniz ve tanitimi yapilmamis parcalarin ( böyle bir işlem var mı bilmiyorum ) tanitimini yaptirdiktan sonra denemeniz.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

egzoz emisyonunu kontrol ettiriniz

2012 model fluence otomotik vites aracımda şehir dışı 900 km yol yaptıktan sonra bu hatayı vermeye başladı filtreyi temizlettik ancak 2-3 ay sonra yine hata vermeye başladı aracı sıralı viteste devirli kullandığımız zaman hata gidiyordu ancak tekrar otomotiğe aldığımız zaman yine hata vermeye başlıyor. Bunun başka bir çözümü yok galiba ya devirli kullanarak filtre temizlencek yada kimyasal maddeler kullanarak.

bende aynı arıza ile karşılaştım ısı kaptörü sensörü değişimi ile sorunu çözdük araçta iki adet ısı sensörü var
bilgisayara bağlayınca hangisi arızalı olduğunu tam göstermiyor malesef bu arızalara düşmemek için
kurumsal istasyonlardan yakıt almak gerekir aracınızda
ucuz kaçak yakıt kullanmayın genel de yakıttan dolayı gelen arızalar ve devirsiz
kullanım kaynaklı diye biliyorum..

geçmiş olsun

herkese merhaba. yeni konu acmamak icin ben de buradan yazayim istedim. Laguna 3 kullanicisiyim, 98binde benzin&lpg'li. 3 aydir "egzos emisyon kontrol ettiriniz" uyarisi aliyorum, bilgisayara baglandiginda 4.silindir arizasi veriyor. emisyon işigi bazen ariza işiği ile birlikte devamli sekilde yaniyor, bazen ise tek basina yanip sonuyor. bu 2. durumda motor hafif titriyor ve gücü azaliyor.

siboplar, fişekler, contalar, enjektorler, kayislar, bujiler degisti. bobinlerin yeri degiserek hata silindi, yine de 4.silindir arizasi verdi ama bobin de degisti. lpg beyni dusunulerek lpg sokuldu, yine ayni uyariyi verdi. yakit sadece shell'den, temizleyici de katildi. hem lpg hem motor bakimi düzenli yapiliyor.

uyari cogunlukla düşük hizda rölantide giderken ya da ışıklarda beklerken cikiyor.

bu konuyu çözebilen, sorunu öngörebilen var midir acaba?

Geri