egzos emisyon arıza ikazı....

ümit yaşar çelik

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar 2005 model modus 1.4 dynamic aracim bugün egzos emisyon arıza ikazı verdi,hafif bir şekilde kasise düştüm akabinde motor arıza ışığıyla beraber egzos emisyon arıza uyarısı belirdi ve aracim düzensiz çalışmaya başladı,çekişi düştü,gaz yemiyor.Şimdiden ilgilenen ve yardım edecek olan arkadaşlara teşekkür ederim.

O arızayı katalizör bozulduğu zaman verir, kasise düştüğün zamana kadar böyle bir sorun olmadıysa sensörün darbe almış olabilir, yok sensör değilde katalizör dağılmışsa işin zor...

Mustafa bey ilginize teşekkür ederim,dediğiniz gibi kasise düşmeyle alakalı değilmiş fakat arıza bobinlerdeymiş değiştirdim sorun giderildi.

Geçmiş olsun, bobinlere ne olmuş ?

Ustanın dediğine göre ki kanaatimde o yönde kullanım ömrünü yitirmiş,nihayetinde 9 yaşında araç.Tesbitde doğru bobinleri ve bujileri değiştirince sorun giderildi uyarı ikazıda söndü.Bu arada bilgi amaçlı söylüyorum bobinlerin tanesi 80 tl,bujilerin takımı 50 tl orjinal fiyatları.Teşekkürler.

Kasise düşme tamamen tesadüf demek ki, geçmiş olsun...

Geçmiş olsun :eyv Egzos emisyonlarını kontrol ettir ibaresi tekrar çıkarsa yakıttan kaynaklanır bilginize

Kaç tly mal oldu kardeşim bobinler

Geri