EGR valf temizliği !!!

ersundogan

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar daha önce pilot arkadaşımız konuyu açmıştı dikkat çekmek için tekrar açıyorum.
2005 model 122.000km 1.5dci
sanırım hiç sökülmemiş valfi yerinden çıkardığımda nutkum tutuldu resmen pas sökücü sprey çok güzel iş görüyor yaklaşık olarak çeyreğini kullandım.
temizliği yaptıktan sonra bi rampa testi yaptım kısa süreli performansta az bişey fark olduğunu söyleyebilirim.
nedendir çözemedim buradaki kurum çamur gibiydi.
yorumlarınıza
4YZNa7.webp
küçük bir kazada geçirdik kolumu görüyorsunuz spreyi basınca üstüm başım yağ oldu
Jd7jQ5.webpOJ3jDn.webpzQ2NMR.webpGbpjDb.webp

Ekli dosyalar

• Jd7jQ5.webp
    Jd7jQ5.webp
    492.2 KB · Görüntüleme: 8
  • OJ3jDn.webp
    OJ3jDn.webp
    367.2 KB · Görüntüleme: 10
  • zQ2NMR.webp
    zQ2NMR.webp
    470.2 KB · Görüntüleme: 8
Ellerine sağlık mis gibi olmuş. Birde performans artışı varsa değme keyfine. Tam olarak nerde bu valf yukarıdan bir resimle işaretleyebilir misin?

Ellerine sağlık mis gibi olmuş. Birde performans artışı varsa değme keyfine. Tam olarak nerde bu valf yukarıdan bir resimle işaretleyebilir misin?

Sağol abi turbonun üs kısmında motorun arka kısmına düşüyor. 3 tane civatası var. 2 tanesini tornavida ile gösterdim. üçüncü civata altta kalıyor. fotoğraf makinesi sığmadı ondan çekemedim.
nY5BAR.webpvYQqgp.webp1j2XYG.webp

Ekli dosyalar

• nY5BAR.webp
    nY5BAR.webp
    271.9 KB · Görüntüleme: 8
  • vYQqgp.webp
    vYQqgp.webp
    258.5 KB · Görüntüleme: 8
F/Kangoo 67000 kilometreyi geçti benimde bir operasyon yapmam şart oldu, emeğine sağlık kardeşim...:eyv

Bilgilendirme için teşekkür ediyorum kardeşim. Aracın çekişinde herhangi bir sıkıntı hissetmedim ama yinede temizlemekte fayda var diye düşünüyorum.

Çekişe etkisi az, ama yakıta etkisi daha çok. İptali en mantıklısı.

F/Kangoo 67000 kilometreyi geçti benimde bir operasyon yapmam şart oldu, emeğine sağlık kardeşim...:eyv

Sağol abi :)

Emegine saglik kardesim. Bizimde bi temizlik yapmamiz lazim.

Kangooya baktım arka taraf çok dar, göremedim.

İnsanın kendi arabasının işlerini kendisinin yapması çok güzel bişey elinize sağlık.

Allah tan bu benim arabada yok en azından ne durumda diye merak içinde kalmıyorsun :D bende götürmüştüm servise temizletmek için egr yok dedi.

Geri