Edc seyir halindeyken takılma veya kendiliginden boşa atma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Binali58
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Binali58

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arac clio 4 icon edc 2015 cok nadiren yani haftada 2 veya 3 defa gerceklesen bir olay bide ozellikle hep aynı yerde oluyor olay. Tümsekten gecmek icin yavaslayip gectikten sonra gaza bastıgımda arac kendini boşa atmıs gibi gaz yemiyor vites takılı kalıyor yada bosa atiyor kendini tam olarak bilmiyorum. Ben vitesi hemen manuele alıp hemen tekrar D ye alıyorum ve birsey olmamis gibi devam ediyor yola. Ne gibi bi sıkıntı olabilir. Ve araç bunu gariptir hem aynı tümsekte haftada 2 3 defa yapıyor. Bu sorunu yasayan bir kisi daha vardı sanki önceden yazmisti diye hatirliyorum

Arac clio 4 icon edc 2015 cok nadiren yani haftada 2 veya 3 defa gerceklesen bir olay bide ozellikle hep aynı yerde oluyor olay. Tümsekten gecmek icin yavaslayip gectikten sonra gaza bastıgımda arac kendini boşa atmıs gibi gaz yemiyor vites takılı kalıyor yada bosa atiyor kendini tam olarak bilmiyorum. Ben vitesi hemen manuele alıp hemen tekrar D ye alıyorum ve birsey olmamis gibi devam ediyor yola. Ne gibi bi sıkıntı olabilir. Ve araç bunu gariptir hem aynı tümsekte haftada 2 3 defa yapıyor. Bu sorunu yasayan bir kisi daha vardı sanki önceden yazmisti diye hatirliyorum

Bu bahsettiginiz sorun ama islemin olusmasi edc kaynaklı bi durum. Siz o bahsi geçen kasise normalden biraz daha hizli girin bu sorunu yasamazsiniz. Sorunun sebebi ise anlik kararsizlik ve aracın patinaja dusmesini engellemek için sistemin calisma sekli. Yani aracinizda anti patinaj sistemi varsa ( var diye tahmin ediyorum ) siz kasise girmek için yavasliyorsunuz ( bu durumu genelde yokus yukari durumda yapar ) kasisi geçer gecmez gaza oturuyorsunuz bu durumda devir yukseliyor ama guc tekerleklere gitmiyor. Bunun sebebi aracın gosterdigi kadar devri tekerleklere yollamis olsa patinaja kalacak bu durumda araç patinajin önüne gecmek için anlik olarak devir yukselse de tekerleklere iletilmiyor. Bu durum zaman zaman benim de basima geliyor. Siz manuele almak yerine 1-2 saniye beklerseniz araç normal torkunu yakaladigi zaman ilerlemeye basliyor.

Hızlı yanıt alabilmek için “alıntı” yaparak cevaplayınız.
İmessage : tanseler@me.com

Geri