EDC den gelen ses ?

Megane4HB

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba. Geçen hafta itibariyle megane 3 ile ailenize katıldım. 29bin km de 2014 1.5dCI EDC 110BG Touch. Araçta şanzımandan geldiğini tespit ettiğim bir inilti yani sanki çalışan bir motor var ses dururken yürürken geliyor bazen artıyor bazen azalıyor, kısa süreliğine kesiliyor geri geliyor. Sanki bir su pompası var ve sıkışıyor zorlanıyor sonra rahatlıyor gibi. Sanayide eski araba ustama gösterdim oda şanzıman dedi ve servise götürmemi söyledi. Servise gittim. Teste çıktık. Önce sesi alamadı servis sorumlusu usta, yok bir ses dedi. Abi geliyor diyince biraz daha dikkat etti, tamam duydum dedi.Lifte ve pc ye bağladı. Yeni yazılım gelmiş dedi güncelledi. Denedik. O sırada ben de sesi alamadım. Tmm düzeldi galiba dedim. Servisten çıktıktan bir 5 10 km sonra sessiz bir yere gelince tekrar duymaya başladım. Böyle bir durum ses ile karşılaşan veya görüş belirtecek olan var mı rica etsem. Bir de Yazılım program güncellemesi ücretli mi. Tecrübelerinizi rica ediyorum.
Teşekkürler.

Merhaba, bende alali 6-7 ay oldu araci, ilk basta biraz garipsedim aractan gelen sesleri ama alistim sizin gibi iki servise birden goturdum araci kimse bisey duymadi nedense bu normal sesi dediler, sonradan yakit hortumlarindan geldigini tespit ettim ama firsat bulup ilgilenemedim, bu araclarin yakit hortumlari ile ilgili kronik sorunu var bir arastirin isterseniz cekilmis videolari var internette ayni sesmi, gaz tepkilerinde gelen bir ses, normal seyirde sabit hizda veya rolantide gelmiyor...

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben de 1.5 DCI Megane EDC sahibiyim. İlk marştan sonra yaklaşık 5 dakika bahsettiğiniz sesi duyuyorum. Sanki bir pompa varmış gibi tıs - tıs - tıs tarzında 1 saniye arayla ses geliyor ancak bir süre sonra o ses kayboluyor. Sebebini bi türlü anlayamadım.

Geri