Ebay hakkında bilgi...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DEMİRTAS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DEMİRTAS

Bilgi Girilmemiş
Abiler Şu ebaydan ürün siperiş edicem ama nasıl işliyor

nakliye ücreti yok diyor.Mesela şimdi sipariş etsem ne zaman gelir ???

nerden geldiğine bağlı. çinden gelicekse bi 15 gün civarı sürer eğer normal posta gönderimi ise..diğer ülkelerden de yaklaşık aynı zamanda gelir ;)

free shipping ise kargo ücreti vermezsin.

Kredi kartıyla mı güvenli olur yoksa hesap kartıylamı ödeme yapayım...

ebayda genelde ödemeler paypal üzerinden oluyor. paypalda hesap açıp kredi kartı bilgilerini oraya giriyorsun sonra paypal şifrenle ebaydan alışveriş yapıyorsun. ben çok alışveriş yaptım bu şekilde. güvenli yani bi sorun çıkmıyor ;)

aynen paypal :eyv

Paypal ile alışveriş yapıyorsun, kargo süresi gönderilecek ülkeye göre değişiyor, 3 4 günde olabilir 15-20 günde..
Birde alacağın ürünün kargo bilgilerine bak bazı ürünlerin kargo fiyatı ürününkinden çok daha fazla çıkıyor başka birinden al öyle olursa..
Güvenli, bir sorun çıkmıyor ürün gelmezse satıcıya ulaşıyorsun paranı geri gönderiyor..

Ebay den ürün alırken paypal da hesap açmış olman daha iyi. Ayrıyetten ürün alacağın kişinin olumlu yorumlarına bak olumlu yorum fazla ise o zaman al ürün ü . Kargo su olan ve ücretsiz kargo lu ürünlerde free shipping yazar TR ye kargo su olmayan ürün ü de almak istediğinde mesaj atarsan ürün ü sana gönderiyor ,oda satıcının insiyatifine kalmış bişey fazla para da isteyebilir kargo ücretinden. Kargo 4 gün den başlayıp 1 ay gibi süreler de de eline ulaşabilir. Kolisi büyük ürünlerde 2 lira ptt ye veriyorsun evine getirdiğinde.

Son düzenleme:
ebay dan ne alacağına dikkat et. Bazı ürünler gümrükte takılabiliyor bunun olmaması için bilenlerden bilgi al derim. Birde ürünü almadan önce mutlaka satıcı ile iletişime geç. Sonradan üzülmemek için herşeyi konuş.

Bence önce sanal kart oluşturup alacağın ürüne göre bir limit belirliyerek paypal hesabına sanal kart bilgilerini gir. 400 TL üzeri alımlar gümrüğe takılabilir. Ben de saat aldım 1 hafta önce hala bekliyorum:eyv

Geri