Düşük lastik basınç göstergesi..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ademsarac
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ademsarac

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Selamlar arkadaşlar.
Clio 4 aracım var. Üç beş gün sonra uzun yola çıkacağım ve ağrıya gideceğim her ihtimale karşı kışlık lastikleri takmak istedim malum artık çoğu yere kar düştü. Dün kışlık lastikleri taktırdım o anda bir şey yoktu ama bugün resimde gördüğünüz uyarı çıktı. Bu uyarı önemli bir şey mi servise götürmem gerekir mi? Ya da lastikçiye götürmem yeter mi? Not: resim atamadım.

lastik basınç sensörü lambası mıydı yanan ? bi servise ya da lastikçiye ugrayın bence garanti olsun

Evet doğrudur lastik basınç göstergesi. Yetkili servislerde randevu istiyorlar falan randevu olmayınca ilgilenmiyorlar doğru düzgün. İlk etapta bir kastikçiye göstereyim.

Ama merak ettiğim büyük bir sıkıntısı var mı acaba..

Evet doğrudur lastik basınç göstergesi. Yetkili servislerde randevu istiyorlar falan randevu olmayınca ilgilenmiyorlar doğru düzgün. İlk etapta bir kastikçiye göstereyim.

Ama merak ettiğim büyük bir sıkıntısı var mı acaba..
Lastik basınç sensörü önemli birşey değildir. Sadece lastikler arasında basinc farki oluştuğunda ikaz veren bi uyari sistemi parcalaridir. Muhtamelen lastik değişimi yapan lastikçi sensöre zarar verdi yada sensorun pili bitti. Özel yada yetkili servisten bilgisayar ile sensorleri iptal edebilirsin. Megane 2 de sensorun tanesi 150 tl idi ve tamir yada pil değişimi yapılamıyor du bende iptal ettirdim suan öyle kullaniyor um

PRA-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar clio 4 için lastik basınçları kaç olmalıdır 2 kişi ile . 32 barmı ?

Cevabınız için teşekkürler

Kapıda ki değerlere baktım ama bilmeyince anlayamadım bende. Lastik ölçilerim 205 45 17 herkes farklı bir şey söylüyor. Ön arka 32 bas geç diyen var ön 35 arka 30 diyen var kafam karıştı iyice

Kapıda ki değerlere baktım ama bilmeyince anlayamadım bende. Lastik ölçilerim 205 45 17 herkes farklı bir şey söylüyor. Ön arka 32 bas geç diyen var ön 35 arka 30 diyen var kafam karıştı iyice

Merhaba, bu konu forumda daha önce de konuşulmuştu. Ben önler 32 arkalar 30 basıyorum özellikle şehirler arası yolculukta gayet memnunum. Ön tarafta motor ağırlığı olduğu için biraz daha fazla basmakta fayda var.

Bu arada lastik basınç sensörü, lastikteki anormal basınç değişikliklerinde yanar, lastiğinizde çivi vs. olup olmadığını kontrol edin. Lastikçiye giderseniz sorununuzu hallederler. Ancak arkadaşın dediği gibi lastiklerin değişim sırasında sensörlere bir zarar geldiyse onun için bir servise gitmeniz gerekecektir.

205-45-17 için lastik basıncı 35 öneriliyor kapı içi etikette de öyle yazıyor zaten.
Lastik basınç sensörü lastik değişiminden sonra uyarı veriyor aynısı haftasonu kışlıkları taktıktan sonra başıma geldi. Menüden resetleyebilirsiniz.

lastik basınç uyarısı lastik değişiminden sonra yanar fakat basınçlar arasında çok büyük fark yok ise hareket ettiğinde bir süre sonra kendiliğinden söner el ile kendiniz yol bilgisayar kontrol düğmelerine uzun basarak da söndürebilirsiniz. defalarca başıma geldi hatta sibop hava kaçırıyordu iki haftada bir basınç uyarısı çıkıyordu basıncı tamamlıyordum araç hareket edince uyarı siliniyordu. her 2 durumda da uyarı silinmiyorsa ya sensörde yada basınçta bir sorun vardır.

Geri