Durdukça Uzayan Marş Süresi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gokhangk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gokhangk

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Forum sakinleri konu daha önce yazılmışsa affınıza sığınıyorum bulamadım.

Aracım Megane 1 1.6 16V. Lpg atiker. Geç çalışma problemi yaşıyorum. En özetle şu ki araç ne kadar çok stop halinde kalırsa o kadar uzun marş oluyor. Aracı stop edip hemen akabinde marş yapınca tak diye alıyor ama beş dakika sonra marşa basınca bir iki saniye sonra calisiyor.

Akşam bırakıp sabah marş yapınca üç dört saniye marş sürüyor. Iki üç gün çalışmayıp dursa bu sefer iki üç marşta ancak çalışıyor.

Daha önce yaşayan var mı nedir yorumlarınız arkadaşlar?

HUAWEI VNS-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Güncel.

[h=1]MEGANE 1 BENZİN GERİ DÖNÜŞ VALFİ 7700872504 Arkadaşım problem kaynağı büyük ihtimal bu parça dan kaynaklanıyor 100 tl fiyatı var[/h]

Forum sakinleri konu daha önce yazılmışsa affınıza sığınıyorum bulamadım.

Aracım Megane 1 1.6 16V. Lpg atiker. Geç çalışma problemi yaşıyorum. En özetle şu ki araç ne kadar çok stop halinde kalırsa o kadar uzun marş oluyor. Aracı stop edip hemen akabinde marş yapınca tak diye alıyor ama beş dakika sonra marşa basınca bir iki saniye sonra calisiyor.

Akşam bırakıp sabah marş yapınca üç dört saniye marş sürüyor. Iki üç gün çalışmayıp dursa bu sefer iki üç marşta ancak çalışıyor.

Daha önce yaşayan var mı nedir yorumlarınız arkadaşlar?

Sadece benzinde kullandığınızda bu sorun var mı ?

Sadece benzinde kullandığınızda bu sorun var mı ?
Sadece benzinde kullanmayı da denedim aynı sorun devam ediyor. Depoyu neredeyse fulledim geçen 150 tl lik benzin aldım 95 oktan. Ama yine aynı.

[h=1]MEGANE 1 BENZİN GERİ DÖNÜŞ VALFİ 7700872504 Arkadaşım problem kaynağı büyük ihtimal bu parça dan kaynaklanıyor 100 tl fiyatı var[/h]
Bu parçanın görevi nedir tam olarak? Bu arada usta pompadan dedi ama mantıklı gelmedi pompadan olsa benzin dr problemli gitmez mi araç?

Arkadaşlar herkese teşekkür ederim bende Hyundai Accent admira 2005 model benzinli aracım var araç da geç çalışma problemi vardi Allah'ın izniyle yaptırdım.Ama 400 TL para harcadım olmadı benzin pompası değişti bujiler kaplosu yağı filitleri değişti kimse sorun bulamadı.antalyada başka ustaya gittim sorun anlattım 10 dakikada arabam yapıldı sorun ne diye soran olursa benzin geri dönüş valfi bozulmuş 80 TL hallettik kimse arabasını oynatması ustayim diye gezen bir süre insan ama işe yaramayan yardımcı olduysam ne mutlu bana

Benzin pompasından gelen basınclı benzini tutmaya yarıyor.3 bar diyelim sen kontağı açtın benzin pompası çalışıyor ve benzin hattında 3 bar basınç oluşuyor.Enjektörlerde hazır marşa basınca araba çalışıyor tek marşta
bu valf arıza yaptığında ise basınc düşük oluyor 1 bar vs.motor istediği benzini alamıyor sende çalışana kadar marşa basıyorsun.durum bu.İş bilmeyen ustalar seni daha çok dolaştırır.

megane 1 de k4m motor var çok kaliteli bir motor.Yaz kış tek marşta çalışır.Düzgün usta bul kendine

megane 1 de k4m motor var çok kaliteli bir motor.Yaz kış tek marşta çalışır.Düzgün usta bul kendine
Üstad söylediklerin çok mantıklı geldi. Sorunun benim anlattığıma benzerdi galiba. Teşekkür ederim. Bu kendim değiştirebileceğim bur parça ise alıp denemek isterim.
Daha önceki aracımdan biliyorum bi ton ezberci dolu. Adına usta dediğimiz kişilerin tek bildiği yenisini getir takalım demek. Onu ben de yaparım. Bu dediğini araştıracagm bakalım servisler ne diyecek.

Geri