Dünyada Petrol Fiyatı Düşüyor Bize ÖTV Adı Altında Kazığı Çakıyorlar....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ROADFOX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ROADFOX

Kerem SAYARI, T.C. Vatandaşı,
Başkan
Bilgi Girilmemiş
Özel tüketim vergisi tutarları benzinde yüzde 8.5, motorinde yüzde 9.2 oranında artırıldı. Vergi artışı bu ay da pompa satış fiyatlarına yüzde 4.6 ile 5.3 oranlarında zam olarak yansıdı

95 oktan benzinin litresinden alınan 2,17 TL ÖTV tutarı 20 kuruş artırılarak 2,37 TL’ye; motorinin litresinden alınan 1,59 TL ÖTV 20 kuruş artırılarak 1,79 TL’ye çıkarıldı.

Karar kapsamında LPG’ye uygulanan ÖTV tutarı da kilogram başına 1,5780 TL’den 1,7780 TL’ye çıkarıldı.
Karar sonrasında benzin, motorin ve LPG’ye önemli bir zam geldi.

20 kuruş ÖTV zammına gelir payı ve KDV de eklenince her iki akaryakıt ürününde de 22 ile 24 kuruş arasında fiyat artışı gerçekleşti.
Akaryakıt istasyonları zamlı tarifeyi uygulamaya başladı.

Petrol fiyatları düştü

Türkiye'de benzine zam geldi ancak bu arada Irak'ta ABD'nin yönetimi geçici hükümete devretmesi sonrasında yaşanan iyimser havanın etkisiyle petrol fiyatları son iki ayın en düşük seviyesine indi. ABD hafif ham petrolü 35.94 dolara, Brent ham petrolü ise 25 sent düşüşle varil başına 33.45 dolara indi

benzin-650.webp

güçlülerin dünyası ...yapcak bişi yok...

Ne denir ki...

Söylenecek çok şey var, yapacak bişey yok demek herşeye eyvallah demek...sonuç ortada şu forum ortamında bile eleştirmekten ,yanlış olanları söylemekten çekiniyoruz. SOYULUYORUZ ,HEMDE GÖZ GÖRE GÖRE....

sözün bittiği yerdeyiz hakkımızda hayırlısı olsun

Müstehak bize.

Sorgulama tartışma hak savunma olmadığı için ülkemizde, ne deseler hayırlısı diyoruz. Ama cebimden çıkan paranın pek hayırlı bi tarafını göreniyorum ben

İşin daha enterasan tarafı aynı gün benzine+lpg'ye ötv kazığı yapıldığında lüks konut+villa emlak alımlarının ötv'si yarı yarıya DÜŞÜRÜLDÜ .......peki jeton düştümü toplumda yooo....

Yanlis bir hareket dogruya dogru.Gelir arttirici islemler baska alanlardan olmalidir.Bu zammi hic dogru bulmuyorum.Ustelik boyle bir ortamda.Bu millet hak etmiyor.

Geri