Dizel Araçlar Hakkında Bilgisi Olanlar Bakabilir mi?

burakkorull

Kayıtlı Üye
35-İzmir
Merhaba Arkadaşlar

Son zamanlar da haberler de çıkan bilmem kaç yılında dizel araçlar kaldırılacaktır diye böyle bir şey var mı? ya da olabilir mi? oldu diyelim kaç yılında ? araçlarımız ne olacak ? Elektrikli ve ya Benzinli araçlara yönlendirme yapıyorlar.

sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Egzoz emisyon normlarını daha uygulayamaz iken dizeli kaldırmak çok iddialı olur. Bence en az 10 sene daha dizel ler piyasa da olur . Bakınız yeni çıkan araçların bir çoğu dizel olarak geliyor ülkemize

Hocam dizeli falan kaldıramazlar. Halen lüks firmalar bile torku gücü dolayısıyla dizel motorlarla piyasa araçlarını sürüyorlar. Ayrıca dizel olmadan kamyon tır gemi gibi yüksek tonaj taşıyan araçlar olamaz yani dizel den vazgeçilemez.

Yakın zamanda olacak şeyler bunlar. Benzinli motorlar şuan bile dizele göre daha performanslı ve güçlüler ve daha doğa dostu motorlar.

2 yıl önce almanyada bir çok merkeze dizel araç girişi yasaklandı bile. Git gide de artıyor.

Honda üretim bantlarını %100 elektrikli modeller için revize etmeye başlamış durumda. TR fabrikası kapanıyor.

Elimizdeki araçların çöp olacağını düşünüyorum. Yani 10 sene kullanayım 150bin km 'de satayım olmayacaktır. Devlette destek vereceğiz diye 100bin TL edecek dizel aracı 10bin e alıp elektrikli satmaya çalışacaktır.

Ben bunları bile bile dizel aldım 2019 başında. Allah büyüktür :)

allahım neler duyuyorum :)

Boyle düsüncelere girmeyin dizel kalkasıya 10 sene gecer ülkemizde onunda 0 satışı kalkar eskiler kullanılmaya devam sizin simdiki aracınızda 15 20 sene sonra kullanılmaz halde olacak zaten merak etmeyin devam dizele. Benzinli motor performanslı olabilir ama tork dizel kadar olamaz. Dizelle aynı tork ve güç üretcek olan aracta dizel 1.5 se benzin 2.0da uretir yakıtıda 2katı olur. 1.5 dizel 1.5 benzinliden az yakar buyuk fark olur

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

selamlarr kazasız günler
beyler dünyada güvenlik önlemi olmayan hava yastıklı vs araçları kullanmıyo artık kimse ama bakın bizim gibi fakir kendi markası olmayan ülkeler kullanıyo piyasayı görüyosunuz
şimdi dizel kalkar mı konusuna gelirsek evet dünyada kalkar ve çogu marka üretmez ama ülkemizdeki kullanımın düşecegini hiç mi hiç sanmıyorum kendi görüşüm bu şekilde.
saygılar...

Geri