Direksiyondan gelen garip ses

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mericok
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mericok

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba, Bir kaç gündür yolda giderken arabamın direksiyonundan sağa sola çevirdiğimde sanki bir tel demire vurur gibi çıt çıt ses geliyor. Durduğum yerde tam sağ ve tam sol yaptığımda ise böyle bir ses yok sadece giderken geliyor. Herhangi bir arıza ışığıda yanmıyor. Araç 2006 Scenic II Privilage. Sorun sizce neyden kaynaklanıyor olabilir? Açıkcası direksiyondan mı ön disk tarafındanmı tam çözebilmiş değilim sesin geldiği yeri.

Değerli kardeşim sanki elektro servo direksiyon kutusunda problem var gibi. Eğer araç çukurlar yada bozuk yolda direksiyon da ses geliyorsa rot , rot başları , viraj denge çubuk yada alt takım beşik burçları genelde direksiyonda sese sebep olur. Ama kesin teşhis için servise gidip ücretsiz aracınızı kontrol ettirmelisiniz . Benim aracımda da kötü yollarda , bozuk satıhta direksiyon ve alt takımdan hafif ses var. Servise gittim. Ücretsiz aracı test ettik beraber. aracı lift'e kaldırıp kontrol edildi. Acil olmamakla beraber alt takım beşik burçları gitmeye başladı. Ücrete yanlışım olmasın 300tl işçilik ve kdv dahil. Bende kalsın dedim. parçalar ucuz ama alt takım beşik söküldüğü için işçilik pahalı. Bende biraz daha devam etsin servis dışında bir ustaya uygun fiyata burçları değiştireceğim. geçen hafta sonu 10.000km bakımı 3 araba arkadaşlarla beraber yaptık. 4lt 5w-40 motor yağ + yağ filtre + hava filtresi + polen filtre =90tl . işin toplam süresi en fazla 1 - 1,5 saat. Aynı işlemi servise sordum %25 indirimle 280tl dedi. Para kolay kazanılmıyor.

servise arabanızı götürdüğünüzde arıza tespiti için para alınmıyor mu?

servise arabanızı götürdüğünüzde arıza tespiti için para alınmıyor mu?
Evet değerli scenic dostları ; aracınızı orijinal Renault servise götürdüğünüzde aracınız ücretsiz kontrol ediliyor. Arıza ve sorunlar hakkında bilgi veriliyor. maliyet bildiriliyor. ister yaptırın ister vazgeçin. Ama siz yine de garanti olsun servise girmeden önce mutlaka servis müşteri temsilcisine '' aracımı ücretsiz genel bir kontrol yaptıracağım '' derseniz ; bir usta gelip aracınızdaki şikayeti dinliyor. gerekirse yol testine beraber çıkıp kontrol ediyor ; yada lift,e alıp alt kontrol veya genel kontrollerini yapıp size bilgi veriyor.

Arkadaşlar merhaba, Bir kaç gündür yolda giderken arabamın direksiyonundan sağa sola çevirdiğimde sanki bir tel demire vurur gibi çıt çıt ses geliyor. Durduğum yerde tam sağ ve tam sol yaptığımda ise böyle bir ses yok sadece giderken geliyor. Herhangi bir arıza ışığıda yanmıyor. Araç 2006 Scenic II Privilage. Sorun sizce neyden kaynaklanıyor olabilir? Açıkcası direksiyondan mı ön disk tarafındanmı tam çözebilmiş değilim sesin geldiği yeri.

Bizim eski hondadada ayni sorun vardi rot kolu yada basi degisti ses kesildi. Tabi ayni sorunmu fikrim yok [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Evet değerli scenic dostları ; aracınızı orijinal Renault servise götürdüğünüzde aracınız ücretsiz kontrol ediliyor. Arıza ve sorunlar hakkında bilgi veriliyor. maliyet bildiriliyor. ister yaptırın ister vazgeçin. Ama siz yine de garanti olsun servise girmeden önce mutlaka servis müşteri temsilcisine '' aracımı ücretsiz genel bir kontrol yaptıracağım '' derseniz ; bir usta gelip aracınızdaki şikayeti dinliyor. gerekirse yol testine beraber çıkıp kontrol ediyor ; yada lift,e alıp alt kontrol veya genel kontrollerini yapıp size bilgi veriyor.

Sizin bu mesajınızdan sonra yakınımdaki bir renault servisini aradım. Kontrol için 100 tl + kdv ücret aldıklarını söylediler. Siz hangi serviste ücretsiz yaptırmıştınız acaba?

Son düzenleme:
Şuan ki aracımla Adana incirlikte görevde iken aracın alt takımdan özellikle kasisli ,çukurlu yollarda alttan gelen ses için Adana incirlik yolundaki orijinal Renault servisine gittim . Aracıma ücretsiz arıza teşhisi istedim. Hemen bir baş usta ile araca binip kasisli , çukurlu yollara arızayı görmek için teste çıktık. aracı birde lift'e kaldırıp alttan kontrol ettiler. aracın çok acil olmasa da alt takım beşik burçlarında boşluklar oluşmuş ; değişmesi gerek dedi baş usta. Ama çok acil değil. isterseniz ve vaktiniz varsa 1 gün araç kalmalı dediler. bende aracımı bırakamam deyip servisten ayrıldım. Hatta bu şikayetim biraz daha arttı. yarın izinli olduğumdan Ankara / şaşmaz daki caş servise gidip yine aracıma ÜCRETSİZ GENEL KONTROL isteyeceğim. fiyatı ve aciliyeti soracağım. düz ve asfalt yolda sıkıntı yok ama çukurlu , kasisli yollarda alttan kütürtü şeklinde ses geliyor.

Geri