Direksiyon hidrolik yağı sızdırma sorunu.

guitar junior

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Aracım Renault 19 1.6 RT Klima Karbüratör LPG 96'

Aracımda uzun zamandır hafifçe hidrolik yağı sızdırıyor. Aracın altından bakıldığında sızan yağ rahatça görülebiliyor. 1 ayda 2 parmak yağ sızdıran aracımda kendim ekleme yaparak geçici çözüm üretiyorum. Ancak mükemmel ve sorunsuz araç isteği beni bu sorunu çözmeye itiyor.

98 model Renault 19 RN enjeksiyon klima LPG'si olan bir arkadaşımda da aynı sorun var. Yalnız onda biraz daha fazla. 2 günde bir yarıya iniyor hidrolik yağ haznesi. Osmaniye Sanayi Sitesi'nde bir ustaya keçeleri yaptırmış, garantili demelerine rağmen hala akıtıyor, 150 kağıt. Bir başka usta bir parça lazım demiş, Ankara'dan çıkma parça getirmişler, takmışlar, olmamış 450 kağıt. Arkadaşım sırf bu yüzden aracı satmayı düşünüyor.

Bu durumları görünce durumu daha kötüye götürmek istemiyorum. Bu işi en iyi nasıl çözebiliriz?

Son düzenleme:
97 model R19umda aynı sorun vardı bana 250ye patladı alt direksiyon tertibatı komple sokulup tamire gitti yaglandı temizlendi keçeler değişti ..

keçelerin değişimi sorunu çözecektir

Kadirli'de veya Osmaniye'de keçeleri değiştirmiyorlar. Tamir edip, onarıp geri takıyorlar. Bahsettiğim arkadaşım bu sefer direksiyon kutusu getirtmiş 440 TL'ye, keçenin de içinde bulunduğu tertibat bu kutunun içindeymiş galiba. 100 TL'de el emeğiyle takmışlar. 2 gündür sorun yok gibi, bakalım sorun olmazsa Kasım-Aralık gibi ben de yaptıracağım.

hocam aynı sorun bende de vardı. hidrolik yağının konulduğu küçük haznenin alt kısmında müşür arızalıymış. değiştiler sorun yok. hidrolik kutusundaki yağ müşürüne baktır hocam. ordan sızabiliyordur.

arkadaşlar aynı sorun bende de var yaklaşık 20 günde yada bir ayda işte direksiyon sertleştiği zaman bakıyorum yağ bitmiş üstüne ilave ediyorum devam
canımı sıkmıyor değil ama tamire götürmeye çekiniyorum açıkçası iş bilmez birine düşerimde daha çok bozarlar diye çekiniyorum

97 model R19umda aynı sorun vardı bana 250ye patladı alt direksiyon tertibatı komple sokulup tamire gitti yaglandı temizlendi keçeler değişti ..
Careyi yazdik arkadasLar direksiyon tertibati sokulcek bakim yapilacak KECELER DEGİSCEK basima geldi yaptirdim sorunsuz bindim

Hidrolik merkezi sorunu yaşamıştım bende aynı şekılde sızdırmayla başladı merkezi komple değiştirdim sorun halloldu

Geri