Dijital Göstergeli Araçlarda Gece Farları Açmayı Unutma !!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alfa-xxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alfa-xxx

F1 Bölüm Sorumlusu,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Bu aralar sık sık Fluence ve Clio 4 gibi araçlarda farların açılmadığını trafikte o şekilde seyredildiğini gördüm.

İlginçtir kullananlar farkında bile değil

Nedeni aracın içindeki Dijital göstergelerinin gündüzde görünsün diye yoğun ışıklandırılması

Sürücünün eski alışkanlıklardan dolayı yoğun ışıklandırma , farların açıldığını sanmasına neden oluyor eğer araçta otomatik far yoksa veya manuel e alınmışsa farlar kapalı ama aracın içi ışıl ışıl :) gündüz farıda yanıyor ,şehirlerin iyi aydınlatılması da fark etmeyi geciktiriyor.

Dikkat etmek gerek
:eyv

​Doğru tespit ve güzel uyarı...:eyv

Ben genellikle yolda yanlarına gelerek korna çalarak uyarıyorum ama ciddi anlamda büyük sıkıntı karanlık yolda Son anda farkediliyorlar

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gündüz farı olan tüm araçlarda otomatik far sistemi olmalı. Bende sayısı belli olmayan kaç kişiyi uyardım. %90 ı bayan :)

Bu aralar sık sık Fluence ve Clio 4 gibi araçlarda farların açılmadığını trafikte o şekilde seyredildiğini gördüm.

İlginçtir kullananlar farkında bile değil

Nedeni aracın içindeki Dijital göstergelerinin gündüzde görünsün diye yoğun ışıklandırılması

Sürücünün eski alışkanlıklardan dolayı yoğun ışıklandırma , farların açıldığını sanmasına neden oluyor eğer araçta otomatik far yoksa veya manuel e alınmışsa farlar kapalı ama aracın içi ışıl ışıl :) gündüz farıda yanıyor ,şehirlerin iyi aydınlatılması da fark etmeyi geciktiriyor.

Dikkat etmek gerek
:eyv

Demek bundanmış. :eyv

Valla dusuk modellerde genellikle görüyorum

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri