Debriyaj Ve devir saati bozukluğu

tuncay4444

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Herkese iyi günler arkadaşlar bende geçen hafta renault umu aldım ve forumunuza katılmış bulunmaktayım.
Ben aracımı geçen hafta 2015 model olarak aldım Çok yol yapmadığım için 1.6 16 Valf lik benzinli modelini aldım 2 haftalık izlenimime göre benim linea ile şehir içinde yaptığım yol kadar yaptım ve yakıtları arasında 5 tl kadar bile yoktur.
Linea yada 50 tl lik mazot koyuyordum 1 hafta gidiyordu bunada 50 tl lik kurşunsuz 97 oktan bp den koyuyorum buda 1 hafta göturuyor

Arkadaşlar ben size birşey danışmak istiyorum malum arabamı aldıgım gibi servise götürdüm kafam rahat olsun dıe yağını suyunu fıltrelerini değiştirdim arac 25.000 de

Bilmiyorum servisten öncede varmıdır fakat cıktıktan sora birşey farkettim.Araba boşta dururken debriyaja bastığımda devir saati 1100 1200 lere fırlıyor yani araca aynı gaza basmış gibi gaz veriyor kendi kendine...
Aynı zamanda boşta dururken hiçbirşeye dokunmasamda devir saati dalgalanıyor sanki araba boğuluyormuş gibi ses geliyor içeriye benzinli olmasına rağmen sarsıyor içerisini bazen de sanki calıstığı belli olmuyor ama o sarsma başlayınca sanki bir dizel arabanın ıcındeymışım gibi oluyor ben bir sorun olduğunu düşünürken servis ısrarla bir sorun olmadığını soyluyor. ama devir saatinin oynamasının iyi birşey olmadığını biliyorum...

Acaba rolanti valfinde yada herhangi biryerde sorun varmı die 1 hafta sora başka servisten randevu aldım bakalım onlar ne diyecek arac daha 2015 ve garantisi devam ediyor. ..

Birde son olarak arac 3. vites te vites kollu sallanıyor ama araştırmalarıma göre bu normal miş doğrumu ?

Çok teşekkür ederim arkadaşlar...

ilk once hayırlı olsun devir dalgalanması gaz kelebeği tabiri caizse boğaz kelebeğide derler ilk once ona baktır

Geri