Debriyaj Musiri

cibirlover1

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar ;

Aramizda debriyaj musiri arizalan var mi ? Varsa bu arizayi nasil aldi ?

Debriyaja basıldığında özellikle rolantide araba devri garipleşiyor ise müşir kaynaklıdır.

Oncelikle yanit yazdiginiz icin cok tesekkur ederim...

Daha once de forumda konu acmistim. Aracimda soguk gunlerde sabah ilk calistirma da ne kadar beklersem bekliyeyim , ilk kaldirislarda inanilmaz bir silkeleme oluyor. Sorun kesinlikle baski balata, motor kulaklari yada enjeksiyon sistemiyle alakali olmadigini soyleyebilirim. Cunku bunu sadece ilk calistirma sonrasi 2-3 km boyunca hep kaldirislarda yapiyor motor isindikca da yavas yavas kayboluyor , sonrasinda hicbir titreme silkeleme yada baska birsey olmuyor...

Turkce olarak sorunu cok arastirdim. Forumumuzda da ayni soruna sahip bir arkadas daha vardi 3 yildir araci bu sekildeymis sadece kisin yapiyormus benim gibi , baski balatayi degistirmis cozum bulamamis..

Yabanci kaynaklardan arastirirken gordum , bu sensor yada musir ilk calistirma aninda sicaklik belli degerin altinda iken , debriyajdan ayagin cekildigini anlayip motora zengin karisim gondermesi icin beyne emir gonderiyormus.. Tabi bu bilgi baska bir aracin forumunda idi bizim meganelar da boyle bir sistem mevcut mu merak icindeyim.

Bu sebeple sizlere boyle bir sorun yasayan yada buna benzer bu musirle ilgili sorun yasayan oldu mu diye sormak istedim.

Müşir pahalı değil alıp dene en azından sen çözmüş olursun sorunu.

Geri