debriyaj da sertleşme !!!!

yukarimahalle

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba Arkadaşlar ; 2016 model 1.5 dci captur kullanıyorum.. Son zamanlarda debriyaj da sertleşme meydana geldi. aracım 27.400 km de.Rampa çıkarken Motorun soğuk olduğu anlarda 1. vitesten 2. vitese geçerken ufak silkelenme, titreme sesi geliyor. düz yolda 1. vitesten 2.vitese geçişlerinde titreme sarsıntı silkelenme olmuyor.
Bugün Renaultun satış galerisine uğradım araçların debriyajları pamuk gibi yumuşacık.. servise sordum ileride baskı balatanın değişmesi gerektiğini söylediler. 1500 tl civarı ortalama dediler. krankmili de zarar gördü ise ücretin daha da artacağı söz konusu. 1 seferinde debriyaja tam basamadan vites geçişi olmuştu.kaçırdd diye ses çıkınca hemen debriyaja basmıştım.1 seferden böyle bir sorun oluşması tuhafgeldi bana, pedal ağarlaşınca araç kullanım keyfide kaçıyor insanın. birde serviste bilye ve diğer aksamlarda zarar gördüyse 5000 tl ye kadar çıkabileceğini söyledi.. baskı balata değişimi olan arkadaşlar nasıl bir yol izledi durum değerlendirmesi yapabilirmisiniz hepinize kazasız arızasız sürüşler diliyorum.....

Geçmiş olsun.2016 model bir aracın baskı balata problemi varsa garantiden değişmesi gerekir.Araç kaç km de?Bence renault genel merkezi ile iletişime geçin.

Araç 27500 km oldu. Genel merkez kabul edermi bilemiyorum şansımızı deniceğiz artık

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geçmiş olsun balatadan yapıyor bendede fluence var ilk 1.vitesde titreme yapıyor baskı balatayı değiştireceğim kavrama tam olmadığından titreme yapıyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

aynı araçtan bende de var temmuzda aldım. 7bin km oldu. aldığım ilk günden beri belli bi kullanımdan sonra debriyaja basınca tırtıklanma gibi bir şey oluyor yumuşak pürüzsüz bir geçiş yok. fırsatım olup servise gidemedim. kulak arkası yapıyordum garantiye girer diye. şimdi siz 5bin masraftan bahsedince hafiften tırsmaya başladım.

Geri